Weekly hangout: Ondernemen in Afrika

Raymond Hasselerharm van Emerging Stars over ondernemen in Afrika

22 oktober 2013

Op het continent Afrika woont een miljard mensen die behoefte hebben aan van alles. Ook stijgt de welvaart in veel landen in rap tempo. Hier liggen dus kansen voor ondernemers. Voormalig correspondent in Zuid-Afrika Raymond Hasselerharm, zelf ondernemer, vertelt over zijn initiatief Emerging Stars waar hij vraag en aanbod bij elkaar brengt.

Op verschillende manieren probeert Raymond Hasselerharm ondernemers in Afrika te ondersteunen. Met zijn bedrijf Africa Report maakt hij filmpjes over succesvolle ondernemingen, die als inspiratie dienen voor andere ondernemers. Daarnaast voorziet hij ondernemers van informatie over Afrika.

Sinds kort zorgt Hasselerharm ook voor verbinding via het platform Emerging Stars, waar projecten kunnen worden aangeboden om in te investeren en ondernemers bijvoorbeeld in contact kunnen worden gebracht met distributeurs in opkomende economieën, niet alleen in Afrika, maar ook in Zuid-Amerika en Azië. 

Kansen

Dat er kansen in Afrika liggen, weet Hasselerharm als geen ander. Als correspondent ging hij naar Zuid-Afrika en zette hij zijn eerste restaurant op. Inmiddels is hij eigenaar van een keten van twintig horecazaken, heeft hij een mediabedrijf en verhuurt hij vastgoed in Kaapstad. "Er zijn hier een miljard mensen die behoefte hebben aan van alles, ook aan hele basale dingen. Chinezen springen hier volop in, Nederlandse ondernemers moeten natuurlijk niet achterblijven. Daarnaast denk ik dat door ondernemerschap de oplossing is tegen de armoede. Daar wil ik op inspelen."

Bespaar nu 30.000 euro op transportkosten!

Zie jij ook kansen in het buitenland? Doe mee met MKB Export Award en win de hoofdprijs. Met de MKB Export Award zet je jouw bedrijf op de wereldkaart en geef je jouw internationale ambities een vliegende (door)start. Je maakt kans op vervoer van pakjes en vracht ter waarde van 30.000 euro van TNT Express, een Zakenpartnerscan van AgentschapNL en een taalcursus bij de nonnen in Vught.