Welvaart in Oost-Europa stijgt snel

Steeds minder verschil tussen Oost- en West-Europa
Het verschil in welvaart tussen de lidstaten van de Europese Unie wordt steeds kleiner. Vooral Oost-Europese landen als Polen hebben de laatste jaren een sterke stijging in welvaart gekend en komen daardoor dichterbij het Europees gemiddelde.
Interesse in Polen?
Klik hier
Schrijf je in voor het webinar
Lees verder
Internationaal ondernemen?
Klik hier
Download het gratis e-book
Lees verder
Handelspartners vinden?
Klik hier
Bekijk het gratis webinar!
Lees verder
Dat blijkt uit cijfers van Eurostat. De welvaart in Oost-Europese landen komt steeds dichterbij het Europees gemiddelde. Vooral rond het lidmaatschap van de Europese Unie is de welvaart sterk gegroeid. In 2004 werden tien voornamelijk Oost-Europese landen aan de Europese Unie toegevoegd.
 
De verschillen in welvaart binnen Europa worden kleiner. Het welvaartsniveau van Estland en Litouwen was in 1995 bijvoorbeeld nog eenderde van het Europees gemiddelde, dat was in 2011 al tweederde.
 

Polen

Ook de welvaart in Polen is tussen 1995 gestegen van 40 tot ruim 60 procent van het Europees gemiddelde. Het land is bovendien de enige EU-lidstaat die de afgelopen jaren ondanks de economische crisis groei heeft gekend. Samen met de grote afzetmarkt van ruim 38 miljoen inwoners en de centrale ligging in Europa maakt dit Polen interessant voor Nederlandse ondernemers.
 

Bespaar nu 30.000 euro op transportkosten!

Zie jij ook kansen in het buitenland? Doe mee met MKB Export Award en win de hoofdprijs. Met de MKB Export Award zet je jouw bedrijf op de wereldkaart en geef je jouw internationale ambities een vliegende (door)start. Je maakt kans op vervoer van pakjes en vracht ter waarde van 30.000 euro van TNT Express, een Zakenpartnerscan van AgentschapNL en een taalcursus bij de nonnen in Vught.

Vraag niet beantwoord of nog een vraag?

MKB Servicedesk helpt je graag verder!

Minister Ploumen opent hangout over ondernemen in Polen

Hoe ondersteunt de ambassade ondernemers die naar Polen willen?
Een verrassing in de MKBuzz - minister Lilianne Ploumen en MKB-Nederland-voorzitter Hans Biesheuvel komen een kijkje nemen. De minister opende en...

Ondernemen in Polen: op zoek naar goed personeel

Frank van Gool, OTTO Workforce: ‘Ga voor de jongere generatie Polen’
In Polen is veel goed opgeleid personeel te vinden, dat weet ook uitzendorganisatie OTTO Workforce. Oprichter Frank van Gool: “Met name de vrouwen...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten