Handelsmissies leveren miljoenen aan contracten op

300 miljoen euro aan contracten na Chinamissie

09 juli 2013

De handelsmissie naar China die vorige week plaatsvond, heeft negen Nederlandse bedrijven voor 300 miljoen euro aan contracten opgeleverd. Dat zegt minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel, die de missie leidde, tegen BNR Nieuwsradio.

Naast de negen contracten zijn acht intentieverklaringen getekend. In totaal gingen vijftig Nederlandse bedrijven mee op missie naar China. Zij hebben tijdens de missie kunnen laten zien wat het Nederlands bedrijfsleven te bieden heeft, zegt Ploumen. 

Volgens Ploumen liggen er veel en goede kansen voor Nederlandse ondernemers in het land. Nederlandse multinationals hebben ook aangekondigd voor 900 miljoen euro te willen investeren in de provincie Xi'an.

Samenwerking

Tijdens de missie is vooral ingezet op samenwerking met Chinese partners en kennismaking tussen Nederlandse en Chinese bedrijven. Daarmee gaat de samenwerking verder dan alleen het kopen of verkopen van producten. China wordt een steeds belangrijkere handelspartner voor Nederland. 

Bespaar nu 30.000 euro op transportkosten!

Zie jij ook kansen in het buitenland? Doe mee met MKB Export Award en win de hoofdprijs. Met de MKB Export Award zet je jouw bedrijf op de wereldkaart en geef je jouw internationale ambities een vliegende (door)start. Je maakt kans op vervoer van pakjes en vracht ter waarde van 30.000 euro van TNT Express, een Zakenpartnerscan van AgentschapNL en een taalcursus bij de nonnen in Vught.

Auteur

Marlou Visser