In 5 stappen starten met internationale freelancers

Column Robert Mares | Internationale freelancers
Internationale freelancers worden steeds meer door Nederlandse ondernemers ingezet. Door internet is het eenvoudig en goedkoop om een deel van je taken te outsourcen en door anderen te laten doen. Zo kun jij focus houden.
Wil jij internationaal ondernemen?
Klik hier
Download het gratis e-book
Naar MijnMKB
Meer weten over flexibele contracten?
Klik hier
Download het whitepaper
Naar MijnMKB
Alle columns lezen van Robert Mares?
Klik hier
Klik hier
klik
Begin juni besprak ik met een collega ondernemer onze ervaringen met outsourcing aan internationale freelancers via internet.
 
Op weg naar huis kreeg ik een twitterbericht van hem dat in NRC een artikel van redacteur Carola Houtekamer stond over het internationaal uitbesteden van artikelen schrijven. Zij bestelde een artikel over internationale freelancers bij journalisten in India, Bangladesh en Zweden.
 
De kwaliteit van de stukken die ze terugkreeg was wisselend. Houtekamer ervoer dat het online werken met internationale freelancers wel degelijk verschilt van het werken met Nederlandse freelancers, maar dat het ook zeker voordelen kan hebben. Daarom een 5-stappenplan om te starten met het werken met internationale freelancers.
 

Stap 1: Maak een account aan

Bij internationale platforms zoals odesk of eleance.com kun je eenvoudig online een account aanmaken. Zorg dat je een veilig wachtwoord gebruikt. Zo voorkom je misbruik van je account. Betalen kan eenvoudig via je creditcard of PayPal-account. Je kunt ook een bedrijf in de arm nemen dat de juiste freelancer voor je selecteert.


Stap 2: Kijk bij bestaande opdrachten

Op het platform vind je veel bestaande opdrachten. Zoek vergelijkbare opdrachten. Bekijk deze en gebruik dit als input voor je eigen opdracht.
 

Stap 3: Stel een goede opdracht op

Wees duidelijk in wat je zoekt: de aard van het werk, de uren, de looptijd en de prijs. Je kunt nog meer criteria opgeven als het minimum aantal uren dat de freelancer via het platform moet hebben gewerkt, de beoordelingsscore, het continent  of de tijdzone.
 

Stap 4: De prijs

Je kunt kiezen voor een vaste prijs of op uurbasis. Als je op uurbasis werkt kun je een maximaal aantal uren per week opgeven, zodat je de kosten eenvoudig kunt beheersen.

 

Stap 5: Je opdracht publiceren

Je kunt kiezen tussen openbaar publiceren of op uitnodiging. Het voordeel van openbaar is dat je gebruik kunt maken van de wereldwijde concurrentie. Het aantal reacties kan overweldigend zijn. Houd daar rekening mee! Als je al iemand op het oog hebt of zeer specifiek wilt selecteren, kun je beter kiezen voor op uitnodiging.
 
Het beste moment om te publiceren is op werkdagen. In het weekend en op feestdagen zul je aanmerkelijk minder reacties krijgen.
 
In mijn volgende blog lees je hoe je daadwerkelijk start met outsourcing aan je internationale freelancer.

Vraag niet beantwoord of nog een vraag?

MKB Servicedesk helpt je graag verder!

Online uitbesteden populair bij ondernemers

Freelancers met IT- en programmeervaardigheden meest gewild
Werk online uitbesteden wint aan populariteit bij Nederlandse ondernemers. Ruim tweeduizend opdrachten hebben Nederlandse bedrijven dit jaar al...

Start met het inhuren van freelancers en zzp'ers

MKB Trend 2013: Investeer in de flexibele schil
Deel geen vaste arbeidscontracten meer uit. Ga juist samenwerken met zzp'ers die flexibel zijn en kennis van zaken hebben. Zo zorg je voor een...

Beschikt jouw freelancer over de juiste VAR?

Het risico van een ongeldige VAR
Als je met freelancers (zzp'ers) werkt, let dan goed op of en over welke VAR zij beschikken, om naheffingen van de Belastingdienst te voorkomen.

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten