"Wij brengen wereldwijd vraag en aanbod bij elkaar"

Ondernemer in beeld - Pieter Kroese, florAccess
Een internationaal marketingplatform waar aanbieders en afnemers van bloemen en sierplanten van over de hele wereld elkaar kunnen vinden - dat is het idee achter het onlangs gelanceerde florAccess. Algemeen directeur Pieter Kroese: "Wij willen dé go-to-website voor de hele sector worden."
Wil jij ook internationaal ondernemen?
Klik hier
Download het e-book!
Lees verder
Meer weten over Online Ondernemen?
Klik hier
Download het e-book
Naar MijnMKB
Naam: Pieter Kroese
Functie: Algemeen directeur
Bedrijfsnaam: florAccess
Opgericht: 2009
Bedrijfsvorm: B.V.
Aantal werknemers: 4

 

Het online platform florAccess is een maand geleden officieel gelanceerd. "Kwekers en veredelaars kunnen hier hun productcatalogus internationaal aanbieden, om te worden gevonden door de zakenlijke afnemers van bloemen en sierplanten. Op onze site vinden geen transacties plaats, het is puur een informatie-overzicht. We gaan verdienen aan abonnementen voor aanbieders van bloemen en planten", vertelt de 46-jarige Pieter Kroese.
 
Het platform speelt in op de veranderende markt, waarin de rol van de tussenhandelaar is veranderd en er steeds nieuwe aanbieders bijkomen. Het platform stimuleert bovendien marktwerking in de sector. "Hoe vind je elkaar in een gefragmenteerde wereld? Daarvoor biedt florAccess een oplossing. Het wereldwijde aanbod voor deze sector moet op onze site terechtkomen."
 

Gat in de markt

Kroese, van oorsprong registeraccountant, wilde al een tijd ondernemen, maar hij wachtte op een goed plan. Toen hij vader en zoon Nol en Ewoud Goorts ontmoette, die een gat in de markt zagen in een goed informatieportaal voor de bloemen- en plantensector, besloot Kroese erin te stappen. "Zij hebben veel kennis van de markt en ik kan er met mijn ervaring een bedrijf van maken. We vullen elkaar goed aan."
 
FlorAccess.com is een meertalige website die zich nadrukkelijk op aanbieders en afnemers van over de hele wereld richt. "Nederland is natuurlijk van oudsher een belangrijke bloemenproducent, maar ook landen in Afrika en Zuid-Amerika worden steeds belangrijker. Qua afnemers is Rusland een steeds belangrijkere markt, net als de landen in Azië."

 

Samenwerking

Kroese en zijn twee compagnons benaderen de buitenlandse partijen door samen te werken met sectororganisaties . "Vrijwel elk land heeft wel een exportbevorderende organisatie voor de bloemen- en plantensector. Daar zoeken wij nu actief contact mee. Ook gaan we veel naar beurzen. Uiteindelijk moeten wij bij de betrokken partijen in de hele wereld bekend zijn als dé infohub voor vraag en aanbod. Daar werken we hard naar toe."

Vraag niet beantwoord of nog een vraag?

MKB Servicedesk helpt je graag verder!

Dossiers

Verover nieuwe markten!

Ga mee op avontuur en zet je bedrijf letterlijk op de wereldkaart
Ben jij die ondernemer die wil groeien door internationaal zaken te doen? Houd ons in de gaten. Wij gaan je helpen om jouw bedrijf te profileren in...

Export Nederlandse goederen licht toegenomen

Vooral doorvoer van brandstof zorgt voor exportgroei
In vergelijking met begin 2012 is de Nederlandse handel in januari en februari dit jaar met 2,5 procent gegroeid. De toename komt echter vooral door...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten