Investeer in Aruba, de poort naar Zuid-Amerika

MKB Servicedesk opent informatieportaal
Het autonome eiland Aruba biedt de perfecte locatie voor Nederlandse ondernemers die toegang willen tot de snelgroeiende economieën van Zuid-Amerika. MKB-Nederland-voorzitter Hans Biesheuvel is in Aruba om het eiland onder de aandacht van ondernemers te brengen.
Exporteer jij?
Klik hier
Ga voor de MKB Export Award!
Ik doe mee!
Meer weten over internationaal ondernemen?
Klik hier
Download het gratis e-book
Naar MijnMKB
Meer weten over Brazilië?
Klik hier
Download de business guide
Naar MijnMKB
Hans Biesheuvel is in Aruba en tekende maandag om 17.00 uur Nederlandse tijd een intentieverklaring om handel te bevorderen, net als de Arubaanse premier Mike Eban en minister van Economische Zaken Michelle Hooyboer-Winklaar. 
 
Ook Sharon Erasmus van de Arubaanse investeringsorganisatie ARINA zet haar handtekening onder de verklaring. Deze club gaat samen met het Nederlands Centrum voor Handelsbevordering (NCH) een internationale investment promotion organisatie opzetten om investeren in het Caribische eiland te stimuleren. Aruba financiert het oprichten van de organisatie. 
 
In de intentieverklaring staat dat:
 
  • Er een investmentorganisatie wordt opgezet,
  • Aruba dit zal financieren,
  • NHC en ARINA hier samen een ondernemingsplan voor zullen schrijven en
  • NHC en MKB-Nederland de nieuwe organisatie zullen ondersteunen door Aruba als interessante investeringsoptie bij ondernemers onder de aandacht te brengen, onder meer via een dossier op mkbservicedesk.nl.
 

Springplank

Volgens Biesheuvel heeft Aruba het voordeel dat het qua cultuur dicht bij Zuid-Amerika ligt. Daarom kan het eiland voor Europese ondernemers als springplank fungeren om aan de slag te gaan in de regio. In Panama wordt bijvoorbeeld gewerkt aan het Panamakanaal, wat aanknopingspunten biedt voor bedrijven in de transportsector. Brazilië, Colombia en Mexico kennen flinke economische groei. 
 
Ook voor bedrijven in de financiële dienstverlening ziet Biesheuvel kansen. Nederlandse ondernemers hebben veel nuttige kennis om te delen. "Hoe richt je precies een onderneming in? En Aruba heeft een vrijhandelszone, hoe kunnen ze daar optimaal gebruik van maken?" De toeristische sector biedt volgens de MKB-Nederland-voorzitter eveneens aanknopingspunten.  
 
 

 


Ondernemers met premier op handelsmissie naar Antillen

Hans Biesheuvel: Springplank naar Zuid-Amerika
In het kielzog van premier Mark Rutte en MKB-Nederland-voorzitter Hans Biesheuvel zijn zeven bedrijven deze week op handelsmissie naar de Antillen....

Hangout handelsmissie Aruba met Hans Biesheuvel en Arko van Brakel

Volg maandag live de handelsmissie!
Premier Mark Rutte vertrekt zaterdag samen met MKB-Nederland-voorzitter Hans Biesheuvel, ondernemer Arko van Brakel en een delegatie van bedrijven op...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten