Deuren open voor buitenlandse topondernemers

MKB-Nederland blij met versoepeling regels

20 februari 2020

In de sectoren waar toptalenten met specifieke kennis schaars zijn, wordt het makkelijker om buitenlands talent naar Nederland te laten komen. Minister Henk Kamp van Economische Zaken verlaagt de drempels voor ondernemers van buiten de Europese Unie om zich in Nederland te vestigen.

MKB-Nederland en VNO-NCW zijn blij met de versoepeling. "Het aantrekken van buitenlands talent belangrijk voor het kunnen blijven ontwikkelen en innoveren door sectoren. Op die manier wordt bijgedragen aan de groei van de werkgelegenheid."

Kennismigranten

Nederlandse ondernemers hoeven niet voor hun werk te vrezen, stellen de organisaties. "Het gaat niet om verdringing van werkgelegenheid, omdat de regels alleen soepeler worden voor kennismigranten met zeer specifieke kennis."

Volgens het ministerie van Economische Zaken hebben onder meer de creatieve, medische en innovatieve sector behoefte aan zelfstandige ondernemers uit landen buiten de EU. Zij mogen nu al naar Nederland komen als zij minimaal 5.000 euro investeren, dit was 25.000 euro. Wel moeten ze zich al hebben bewezen als ondernemer. 

Wil jij personeel uit het buitenland aannemen? Lees over Kennismigrantenregeling.

Auteur

Marlou Visser