Wat is videoconferencing?

Het verschil tussen webconferencing en kwalitatief video-vergaderen
Niet iedereen heeft hetzelfde begrip als het gaat om videoconferencing of video-vergaderen. Sommigen denken aan een simpel Skype- of Facetime-gesprek, terwijl anderen een speciale videoconferentieruimte met meerdere schermen, camera's en microfoons voor zich zien. Een uitleg van de mogelijkheden.
Lees meer over videoconferencing
Klik hier
Download het whitepaper
Naar MijnMKB
Maak je IT klaar voor de toekomst
Klik hier
Lees het whitepaper
Naar MijnMKB
In 10 stappen je kantoor in de cloud
Klik hier
Lees het whitepaper
Naar MijnMKB

1. Webconferencing

"Tring-tring". Je laptop gaat over. Je accepteert het binnenkomende videogesprek, je webcam springt vanzelf aan en je bent direct live en visueel met een collega, klant of andere relatie verbonden. Deze individuele oplossingen - denk aan Skype, Google Hangouts of Microsoft Lync - worden steeds meer gemeengoed. Deze simpele en vaak gratis variant van videoconferencing wordt ook wel webconferencing of video-chatten genoemd. Heel handig om snel en simpel met elkaar face-to-face te communiceren, maar niet in alle gevallen even betrouwbaar qua kwaliteit en verbinding.
 

2. Videoconferencing

Gedegen videoconferencing gaat een stapje verder. Oplossingen op dit gebied zorgen voor een solide verbinding met beeld en geluid van hoge kwaliteit. Meestal gebruikt vanuit een speciaal daarvoor ingerichte vergaderruimte of werkplek met specifieke hardware gekoppeld aan je IT-infrastructuur. Hier zit natuurlijk wel een prijskaartje aan. Prijzen van een volledig pakket variëren van +/-2.000 tot 30.000 euro per locatie. Je hebt ook systemen op de markt (ook telepresence genoemd) die meer dan 100.000 euro kosten per locatie.
 

3. Combinatie

Veel aanbieders van videoconferencingoplossingen bieden klanten beide varianten - zodat er in goede kwaliteit vergaderd kan worden, maar ook even snel geschakeld kan worden in iets mindere kwaliteit. De grote spelers in de wereld van videoconferencing zoals Microsoft, Cisco, Polycom en Avaya ontwikkelen nu ook versimpelde online oplossingen en apps om videoconferencing laagdrempelig te maken. Ook de kwaliteit van de gratis oplossingen wordt, langzaam maar zeker, beter. De markt groeit dus steeds meer naar elkaar toe. Een goed teken voor de mkb’er die op zoek is naar een kwalitatieve oplossing voor een goede prijs.
 

Videoconferencing slaat aan

In Nederland en andere westerse landen zijn de uitgaven aan telefonie de laatste jaren drastisch omlaag gegaan. Ondanks de crisis blijven investeringen op het gebied van videoconferencing juist toenemen. Videoconferencing is geen hype, maar voor veel bedrijven een nuttige manier om te communiceren in het tijdperk van mobiel werken.
 
Dankzij de opkomst van een sneller en krachtiger mobiel netwerk (van 3G naar 4G) is videoconferencing via mobiele apparaten op steeds meer locaties een optie. Ook de mobiele apparaten zelf worden steeds beter en kunnen een degelijke videoverbinding ondersteunen. Daarnaast dalen de kosten van basic videoconferencing zeer snel, door de toenemende concurrentie en verbeterde techniek. Hierdoor is videoconferencing niet langer voorbehouden aan de vergader- en bestuurskamers, maar is het steeds meer een laagdrempelig, toegankelijk middel voor ieder individu en bedrijf.

Hoe communiceer ik online met klanten?

Google Hangouts, social media
Hoe communiceer je online met klanten? Die vraag beantwoordt Bonopoly adviseur Gerard Duursma tijdens de Flynth Franchise Relatiedag. Hij deelt de nieuwste online ontwikkelingen en schakelt via Google Hangout naar collega's in een andere ruimte.
hoe-communiceer-online-met-klanten-28313164813.png

'Videoconferencing is geschikt voor iedere ondernemer'

Interview met mobiliteitsadviseur Robert Mares
Een belangrijke online kans die door veel ondernemers nog over het hoofd wordt gezien is videobellen. Niet alleen met klanten, maar denk ook aan...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten