RadioCafé #25 blikt terug op Polen-reis

Jubileumuitzending met uiteenlopende ondernemersverhalen

11 april 2018

De 25e editie van het MKB RadioCafé presenteert in extra feestelijke setting een uitgebreide terugblik op de handelsmissie naar Polen. Daarnaast schuiven weer allerhande ondernemers aan bij presentator Bram Donkers aan de stamtafel.

Business guide Polen

Een team van MKB Servicedesk reisde afgelopen week naar Polen, om daar verslag te doen van de handelsmissie (annex staatsbezoek). Een gemotiveerde groep ondernemers reisde samen met minister Ploumen af om te ontdekken welke ondernemersmogelijkheden in het land liggen. Ook de prijswinnende studenten van KnifeCleaner mochten met de MKBuzz mee naar Polen.

We schakelen vanuit de radiostudio met onze delegatieleider Willem Overbosch in Poznan en laten de mooiste interviews horen. 

Coaching bij coating

In onze serie Dare to have a dream schuiven nieuwe ondernemers en hun topcoaches aan bij onze cafétafel. Keath Alkoutobi is van het Nederlandse bedrijf Houtcoating. Dit bedrijf spuit hout. Zijn coach is Mart Pfeiffer, directeur wholesale van Rabobank Schiphol.

Ook een roze olifantje in de show deze week: Piet van Vugt is CEO van Pink Elephant en hij komt langs om de kracht van start-ups en de onontkoombaarheid van vernieuwingen toe te lichten. En Oscar van der Noll wil iedereen aan het ondernemen krijgen. Hij gelooft dat je sterker staat met elkaar en ontwikkelde een platform voor aspirant-ondernemers die nog een zetje nodig hebben. 

Gevaarlijke derivaten

Niet alleen grote woningbouwcorporaties vallen om vanwege giftige derivaten, ook kleine ondernemers kunnen erg veel last hebben van dergelijke rente-trucs. Vaak zonder dat ze het weten. Financieel chirurg Patrick van Gerwen is te gast in het RadioCafé, om ondernemers wakker te schudden en oplossingen aan te dragen.

Het RadioCafé van ondernemerszender MKB Radio wordt dagelijks uitgezonden: ‘s ochtends om 7 uur, ‘s middags om 12.00 uur en om 17.00 uur, en ‘s avonds om 21.00 uur. Schakel in via MKBradio.nl of luister via iPhone-app of de Android-app.