Belastingen

Hoge boetes voor verlate belastingaangifte

Column | Verzuimboete

Ondernemers, let op! Sinds 1 januari 2010 geldt een hogere verzuimboete als de belastingaangifte niet tijdig wordt ingediend of de verschuldigde belasting niet op tijd wordt betaald. Doe daarom voor 22 oktober je aangifte.

13 augustus 2012

De werkkostenregeling 2011

Wat is er veranderd voor jou?

Het traditionele kerstpakket, een laptop van de zaak, bedrijfsfitness: extra’s voor je personeel die je fiscaal-vriendelijk mag verstrekken. Voor al deze extra's golden voorheen aparte regelingen, maar in januari 2011 is dat veranderd.

13 augustus 2012

Met de auto van de zaak op vakantie. Mag dat?

Wanneer kun je rekenen op bijtelling voor de inkomstenbelasting?

Mogelijk ga je met je auto van de zaak op vakantie. Hoe zit het met de kosten die je voor de auto maakt, zoals brandstof en tolgelden? Wanneer krijg je bijtelling voor de inkomstenbelasting?

10 augustus 2012

Wanneer is er geen sprake van (belast) loon?

Wanneer geldt de werkkostenregeling niét?

De nieuwe werkkostenregeling die 1 januari 2011 is ingegaan, geldt alleen voor vergoedingen en verstrekkingen die deel uitmaken van het (belaste) loon. Wanneer is er dan géén sprake van (belast) loon?

06 augustus 2012

Welke vrijstellingen kent de werkkostenregeling?

Wanneer geldt de regeling niet?

De nieuwe werkkostenregeling, die is ingegaan op 1 januari 2011, kent een aantal uitzonderingen. Sommige kosten van personeel valt niet in je vrije ruimte van 1,4 procent.

06 augustus 2012

Einde aan rittenregistratie bestelauto’s

Staatssecretaris wil een nieuwe regeling voor auto van de zaak

Het einde van de rittenregistratie die jij en/of je werknemers bij moeten houden voor de bestelauto van de zaak is in zicht. Tenminste, als het aan staatssecretaris Frans Weekers van Financiën ligt.

02 maart 2011

Verzuimboete bij niet of te laat betalen aanslagbelastingen

Nieuwe regeling voor inkomsten-en vennootschapsbelasting

Heb je in 2010 geen, te weinig of te laat je aanslagbelasting betaald? Dan krijg je mogelijk een waarschuwingsbrief van de Belastingdienst. Per 1 januari 2011 kan de Belastingdienst je een verzuimboete opleggen tot €4920,- per verzuim.

18 februari 2011

'Lokale lasten mkb'ers stijgen in 2011'

Kleine ondernemers betalen 3 tot 5 procent meer

Ondernemers uit het mkb gaan een duur jaar tegemoet wat betreft de gemeentelijke belastingen. Uit onderzoek van de NOS blijkt dat de lokale lasten met gemiddeld 3,5 tot 4,8 procent omhoog gaan.

12 januari 2011

Nieuwe regels per 1 januari 2011

De belangrijkste veranderingen op een rij

Het nieuwe jaar is begonnen en daarbij horen ook een aantal nieuwe regels. MKB Servicedesk zet de belangrijkste veranderingen voor je onder elkaar.

07 januari 2011

Extra belastingaftrek elektrische auto’s

Gebruik zuinige auto's nog voordeliger

De aanschaf van een elektrische auto wordt aantrekkelijker voor ondernemers. Minister Jager van Financiën heeft besloten tot een extra belastingaftrek. Deze vallen met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2010 onder de Milieu-investeringsaftrek (MIA).

14 december 2010

Getoond 31 tot en met 40 van 54 totaal, er zijn meerdere pagina's