Belastingen

Nieuwe goedkeuringen dividendbelasting

Nieuw Verzamelbesluit Dividendbelasting

Demissionair minister De Jager heeft een nieuw Verzamelbesluit Dividendbelasting gepubliceerd. Naast een aantal actualiseringen bevat het Besluit ook nieuwe goedkeuringen. Hiermee loopt de minister alvast vooruit op nieuwe wetgeving.

29 maart 2010

Fiscus is bereid dga tegemoet te komen

Financiën reageert op vraag van MKB-Nederland

Het ministerie van financiën zal bezien hoe de Belastingdienst een aantal irritaties van directeuren-grootaandeelhouders (dga’s) over hun fiscale positie kan wegnemen. Staatssecretaris De Jager (CDA) heeft dit MKB-Nederland laten weten. De koepel van branches en ondernemersverenigingen had deze herfst gevraagd om een aantal pijnpunten in de fiscale wetgeving te veranderen.

16 maart 2010

Accijnsverlaging op E85-brandstof

Rijden op bio-ethanol wordt voordeliger

Voor ondernemers wordt het aantrekkelijker om op E85 te rijden. De accijns op motorbrandstof E85 wordt vanaf 1 april met 27% verlaagd. De maatregel moet het gebruik van deze milieuvriendelijke brandstof stimuleren.

10 maart 2010

Onterecht privé-gebruik auto van de zaak bestraft

Belastingdienst legt flinke naheffingen op

De Belastingdienst heeft voor 5,7 miljoen euro aan naheffingsaanslagen opgelegd aan automobilisten die onterecht privé gebruik maken van de auto van de zaak. Het gaat om de groep die heeft verklaard jaarlijks minder dan 500 privé kilometers te rijden.

12 januari 2010

Verpakkingbelasting

Zorgen over invoering nieuwe regeling

Het invoeren van de Verpakkingenbelasting levert mogelijk problemen op voor ondernemers, bijvoorbeeld wat betreft het tijdig inrichten van hun administratie op deze nieuwe belasting. Nedvang heeft namens het bedrijfsleven met het Ministerie van Financiën overleg gevoerd om de invoering zo soepel mogelijk te laten verlopen.

15 december 2009

Werkgever dupe bij onjuiste belastingaangifte gebruik lease-auto

Werknemer rijdt meer privé dan opgegeven

De Belastingdienst legt voor 5,7 miljoen euro naheffingsaanslagen op aan bestuurders van een leaseauto. Na geheime cameracontroles bleek dat nogal veel automobilisten die stellen dat zij hun auto van de zaak niet of nauwelijks privé gebruiken, de limiet van 500 kilometer per jaar wel degelijk overschrijden.

15 december 2009

Verpakkingsbesluit wordt minder belastend voor MKB

Geen administratieve verplichtingen bij minder dan 15.000 kg verpakkingen

Minister Cramer van VROM en staatssecretaris De Jager van Financiën gaan het Verpakkingsbesluit zo aanpassen dat fors minder bedrijven hoeven te voldoen aan de administratieve verplichtingen uit het besluit.

15 december 2009

Belastingbeleid Nederland te ingewikkeld voor ondernemer

Blijkt uit onderzoek naar belastingstelsels in 178 landen

Het Nederlandse belastingstelsel is door een toenemend aantal fiscale heffingen te ingewikkeld en onduidelijk voor het bedrijfsleven. Bovendien worden fiscale besluiten weer veel te snel veranderd.

15 december 2009

Blunder belastingdienst met zorgpremie werknemers

Automatiseringsfout leidt tot problemen

Duizenden werknemers zijn dezer dagen blij gemaakt met een dode mus: zij kregen ten onrechte bericht van de Belastingdienst dat ze te veel betaalde zorgpremie terug krijgen.

15 december 2009

Middelingsregeling geeft belastingvoordeel voor starters en freelancers

Dit is af te leiden uit cijfers van de Belastingdienst.

Mensen met variabele inkomsten, zoals freelancers, kunnen zo voorkomen dat hun incidenteel hogere inkomsten tegen een hoger tarief worden belast.

15 december 2009

Getoond 41 tot en met 50 van 54 totaal, er zijn meerdere pagina's