Belastingen

Financiële desk

Hoe ga ik om met de administratie rond mijn bedrijfsauto’s?

De regels rond de fiscale bijteling van bedrijfsauto’s

Wanneer je bedrijf een wagenpark heeft is het verstandig om even stil te staan rond de organisatie en administratie van het gebruik van de auto’s. Afhankelijk van of het bestel-of personenauto’s betreft heb je verschillende mogelijkheden.

19 maart 2014

Voorkom verhoogde belastingrente: doe op tijd aangifte

Tips voor de inkomstenbelasting

‘Sparen bij de belastingdienst’ is er niet meer bij. Zorg dat je je verwachte inkomsten zo nauwkeurig mogelijk doorgeeft bij een verzoek om een voorlopige aanslag voor de inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting, want anders kan er een fikse rente volgen. De regels daarvoor zijn aangescherpt.

17 februari 2014

Hoe kan ik van de ondernemersaftrek profiteren?

Tips voor de inkomstenbelasting

Ondernemers kunnen gebruikmaken van allerlei fiscale voordelen (faciliteiten). Denk aan de ondernemersaftrek. Maar niet iedere ondernemer komt zomaar in aanmerking voor deze faciliteiten. Hoe zit het nu precies?

13 februari 2014

Recordaantal faillissementen in eerste helft 2013

VNO-NCW en MKB-Nederland: nu geen lastenverzwaringen voor ondernemers

De lasten voor bedrijven en ondernemers mogen absoluut niet verder omhoog. Dat is de oproep van werkgeversorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW, nu bekend is gemaakt dat in de eerste helft van 2013 een recordaantal bedrijven een faillissement heeft moeten aanvragen.

06 februari 2014

Verhoging btw-tarief naar 21%: wat zijn de consequenties?

Sinds 1 oktober 2012 is het standaard btw-tarief veranderd

Het standaard btw-tarief is op 1 oktober 2012 omhoog gegaan van 19 naar 21 procent. Dat betekent een flinke aanpassing voor veel ondernemers. De belangrijkste problemen en oplossingen op een rij.

22 januari 2014

Belastingdienst gaat uitgaven strenger controleren

Trek alleen zakelijke uitgaven af van je winst

De Belastingdienst gaat de aangiftes van ondernemers strenger controleren. Uit een steekproef onder 360 ondernemers blijkt dat velen privé-uitgaven afboeken van de winst. Zorg dus dat je alleen je zakelijke uitgaven afschrijft.

06 december 2013

Webinar Fiscale Trends 2013

Bekijk het volledige webinar met Sylvester Schenk en Hans Biesheuvel

Het volledige webinar Fiscale Trends 2013 met gastsprekers Hans Biesheuvel, voorzitter van MKB-Nederland en Sylvester Schenk, directeur fiscale zaken van Flynth. Presentator is Willem Overbosch, directeur van MKB Servicedesk. Ze bespreken de belangrijkste ontwikkelingen voor ondernemers op fiscaal gebied. #MKBTrends.

22 oktober 2013

Belangrijkste fiscale eindejaarstips 2012

Geen verrassingen van de fiscus: 5 praktische aangiftetips

Het jaar 2012 is bijna ten einde. Kijk wat jij nog kunt doen om in deze laatste maand te profiteren van fiscale voordelen, met een kleine vooruitblik naar 2013.

22 oktober 2013

Weekly Hangout: btw-aangifte op het strand

Uitzending vanaf het strand in Noordwijk aan Zee

Het is volop zomer in Nederland. Bekijk onze uitzending over mobiel werken op het strand. Vanaf de boulevard in Noordwijk aan Zee spreken we met ondernemers en specialisten over de btw-aangifte, het nut van social media en het ultieme doel van mobiel werken.

22 oktober 2013

Weinig gemeenten bereid OZB te verlagen

Slechts 51 gemeenten reageren op oproep MKB-Nederland

MKB-Nederland schreef deze zomer alle 408 Nederlandse gemeenten aan om de onroerendezaakbelasting te verlagen of in ieder geval niet met meer dan de inflatie te verhogen. Slecht 93 gemeenten antwoordden, waarvan 51 positief.

17 oktober 2013

Getoond 91 tot en met 100 van 130 totaal, er zijn meerdere pagina's