Belastingen

Financiële desk

Minder jaarrekeningverplichtingen voor kleine ondernemer

Column Jasper Hagers | Vrijstelling voor micro-onderneming

Voor de 'micro-onderneming' gelden per 1 januari 2016 minder verplichtingen rond de jaarrekening. Gunstig voor de kleine mkb-onderneming, maar minder gunstig voor de mkb-accountant. Wat staat er precies in de nieuwe wet? Columnist Jasper Hagers legt uit.

29 februari 2016

Blauwe envelop is binnenkort verleden tijd

Belastingdienst gaat volledig elektronisch communiceren

Goed nieuws; over twee jaar zul je nooit meer een blauwe envelop op de mat vinden! Dat betekent echter niet dat je geen belasting meer hoeft te betalen. Sorry. De belastingdienst heeft akkoord gekregen vanuit de Eerste Kamer dat het in de toekomst volledig digitaal mag communiceren met burgers en bedrijven.

20 oktober 2015

Waar heb ik recht op als ik een arbeidsgehandicapte in dienst neem?

Zo kun jij iemand met een beperking aannemen

Sinds dit jaar is de Participatiewet van kracht. Overheid en werkgevers hebben afgesproken normale werkplekken te reserveren voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke handicap. Dat is niet voor elk bedrijf even makkelijk, daarom zijn er diverse regelingen die jou als ondernemer ondersteunen als je een arbeidsgehandicapte een kans geeft. Een overzicht.

17 augustus 2015

"Hoe meer belasting hoe beter"

Wat vinden ondernemers van de inkomstenbelasting?

Voor 1 mei moet de aangifte inkomstenbelasting weer ingediend worden. Een flinke klus voor veel ondernemers. Hoe pak je dat slim aan? Een boekhouder inschakelen? In deze video geven ondernemers antwoord.

02 maart 2015

Administratie: zelf doen of uitbesteden?

4 ondernemers over hun keuze

Voor veel ondernemers niet de leukste klus: administratie en belastingzaken. Maar wel heel belangrijk. Doe je dat als ondernemer zelf of huur je een specialist in? Vier ondernemers aan het woord over hun keuze.

04 december 2014

Haal meer uit de laatste btw-aangifte

Jaarafsluiting 2014: praktische tips van Martin van Kempen

Bij de laatste btw-aangifte van het jaar is er veel te winnen voor ondernemers. Ook bij je eindejaarsafrekeningen speelt de btw een grote rol. Btw-specialist Martin van Kempen (MVK Vat Services) geeft praktische tips om het jaar goed af te sluiten.

02 december 2014

Wetswijzigingen 2015: effect op de btw

Praktische tips van btw-specialist Martin van Kempen

Door nieuwe regelgeving in 2015 verandert er ook het nodige voor de berekening van je btw en de btw-aangifte. Btw-specialist Martin van Kempen (MVK Vat Services) geeft praktische tips om het jaar goed te beginnen.

27 november 2014

Trap er niet in: fraude

Het is vaak te mooi om waar te zijn

Fraude. Je hoort er veel over in het nieuws en bent er misschien al wel eens mee in aanraking geweest. Er zijn veel verschillende soorten fraude, maar waar moet je als ondernemer nou goed op letten? Bedenk je in ieder geval: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat ook.

14 november 2014

Btw terugvragen uit EU-land

Vraag op tijd inloggegevens aan | Aangifte vóór 1 oktober

Als je btw wilt terugvragen uit een EU-land moet je voor 1 oktober je verzoek indienen via de belastingdienst. Om dat verzoek in te dienen heb je inloggegevens nodig. Zorg dat je deze op tijd aanvraagt.

11 september 2014

Belastingdienst komt met online aangifte

Plaatsonafhankelijk je aangifte indienen en bijwerken

Eindelijk. De Belastingdienst gaat in de cloud. Vandaag start de fiscus met een proef waarmee het mogelijk is om online belastingaangifte te doen. Belastingplichtigen hoeven niet meer eerst een programma te downloaden op hun computer maar kunnen online hun aangifte doen. Het voordeel? Sneller aan de slag vanaf elke locatie en elk apparaat.

16 juni 2014

Getoond 81 tot en met 90 van 130 totaal, er zijn meerdere pagina's