Overheidsregelingen

Prinsjesdag 2016: gevolgen voor ondernemers

Wat betekenen de kabinetsplannen voor mijn bedrijf?

De plannen van de regering voor 2017 zijn bekend. Er gaat weer een hoop veranderen. Wat zijn de belangrijkste fiscale en financiële wijzigingen voor bedrijven? Een overzicht.

27 september 2016

Betaal je innovatie in 5 stappen

Hoe ga ik mijn innovatie betalen?

Als je eenmaal besloten hebt om te innoveren, zul je je vernieuwing moeten bekostigen. Een paar tips om te zorgen dat je niet onverwacht financieel in de knel komt.

22 september 2016

Geld nodig? Innovatie opent deuren

Mik op vernieuwing: ontvang subsidies en krediet

Bij innovatie denken de meeste mensen direct aan Apple, Philips, Tesla of andere grote technisch vooruitstrevende bedrijven. Maar ook slager Henk om de hoek kan innovatief zijn. En jij dus ook. Als je innovatief bent kom je ook in aanmerking voor subsidies en bepaalde financieringsvormen.

22 december 2015

Welke regels en tarieven veranderen op 1 april?

Overzicht van wijzigingen regels en tarieven 1 april 2014

Geen grap: 1 april 2014 is het moment waarop een aantal regels en tarieven verandert. Belangrijk voor je personele en juridische zaken! Welke veranderingen op het gebied van ontslag, rente, vergunningen en subsidieregelingen staan je te wachten?

03 april 2014

Nieuwe subsidies voor werkgevers in het mkb

600 miljoen euro beschikbaar voor werkprojecten

Het ministerie van Sociale Zaken stelt 600 miljoen euro ter beschikking voor projecten waarmee werkgevers in het mkb werkgelegenheidsprojecten kunnen financieren. Er is geld voor projecten voor jongeren, ouderen, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en om mensen om te scholen.

16 augustus 2013

Winnaars en verliezers bij nadeelcompensatie

Column | Keet voor de deur vanwege werkzaamheden

Het is de taak van de overheid om te zorgen voor een goede infrastructuur, waardoor altijd wel ergens aan een weg, brug of sluis wordt gewerkt. Ondernemers ondervinden hier regelmatig hinder van. Denk aan zandzakken of een keet voor de deur en verminderde bereikbaarheid, meestal met omzetschade tot gevolg.

07 augustus 2013

'Verlaag onroerend zaakbelasting voor bedrijven'

Oproep MKB-Nederland aan gemeenten: verlaag OZB

Voorzitter Hans Biesheuvel van MKB-Nederland roept gemeenten op de onroerend zaakbelasting voor bedrijven te verlagen. Hij constateert dat veel gemeenten de OZB verhogen met percentages ruim boven het inflatieniveau, terwijl eerder beloofd was dat níet te doen.

27 juni 2013

Ondernemer klaagt over hoeveelheid vergunningen

Ombudsman krijgt meer klachten over overheid

Onnodige bureaucratie, complexe regelgeving en te veel vergunningen die ondernemers moeten aanvragen. Dat zijn de voornaamste klachten over de Nederlandse overheid. Dat blijkt uit een analyse van de ruim 15.000 klachten die in 2012 bij de nationale ombudsman binnenkwamen.

21 maart 2013

Overheidsregelingen goed gebruikt

Duidelijke kredietbehoefte mkb

Banken en bedrijfsleven hebben het afgelopen jaar dankbaar gebruik gemaakt van de verruiming van de garantiefaciliteiten door de overheid. Zowel onder de paraplu van de BMKB als de Groeifaciliteit zijn meer kredieten toegekend en ook de microfinanciering voorziet in een duidelijke behoefte van het mkb.

31 januari 2013

Kredietdesk

Welke overheidsregelingen zijn er en hoe vul ik een financieringsaanvraag in? Het antwoord op deze (en nog veel meer) vragen vind je op onze Kredietdesk!

21 januari 2013

Getoond 21 tot en met 30 van 31 totaal, er zijn meerdere pagina's