Internationalisering

Organisatie desk

Nearshoring: in hoeverre interessant voor het MKB?

Wat zijn de kansen en risico's?

Nearshoring is een veel gebezigde term op HR-afdelingen van multinationals. In het MKB is de term nog een stuk minder populair. Wat houdt nearshoring in, en wat is het verschil met offshoring? En: heeft het MKB eigenlijk iets aan nearshoring?

25 mei 2021

Outsourcen naar China, hoe doe ik dat?

Hoe besteed ik mijn productie uit in China?

Je wilt de productie van een bestaand of nieuw product uitbesteden in het buitenland. Vaak denk je meteen aan China, traditioneel hét land om goedkoop iets te laten produceren.

15 december 2015 18 september 2020

Ondernemen in België, hoe werkt dat?

Grijp de kansen van het ondernemen bij onze zuiderburen

Wanneer je bedrijf groeit, kan dat ook richting het buitenland. Duitsland is populair. Maar ook België is aantrekkelijk. Dichtbij, en in de meeste gevallen kun je gewoon Nederlands praten. Maar wat zijn de aandachtspunten?

03 april 2020

Ondernemen in Duitsland, hoe werkt dat?

Zakendoen met onze oosterburen

Duitsland is de belangrijkste import- en exportpartner van Nederland. Maar liefst een kwart van alle export gaat naar onze oosterburen en 18% komt ervandaan. Welke kansen liggen er voor jou als Nederlandse ondernemer?

30 januari 2020

Met gemak presenteren in het Engels

Tegenwoordig vindt iedereen het steeds vaker vanzelfsprekend dat je alles wat je doet óók in het Engels moet kunnen – en dan het liefst ook nog foutloos. De wereld is tegenwoordig zo klein dat je met iedereen in contact staat. Vooral in de zakenwereld is dat goed merkbaar met zakenrelaties van over de hele wereld.

17 december 2019

Verleg je grenzen met het Oranje Handelsmissiefonds

Meld je aan en boek succes over de grens

Droom jij van internationaal succes, maar heb je een duwtje in de rug nodig? Meld je dan aan voor het Oranje Handelsmissiefonds!

06 september 2018

Lokaal of internationaal ondernemen?

Ondernemers over de grenzen van hun markt

Is het slim je te focussen op een lokale markt of ga jij liever (ook) de grens over? Welke uitdagingen kom je tegen zodra je internationaal gaat ondernemen? Ondernemers delen hun ervaring met lokaal en internationaal ondernemen en geven enkele praktische tips.

06 september 2018

Welke Belgische markten bieden meeste ondernemerskansen?

Een overzicht van de huidige kansrijke sectoren in België

Je wilt als ondernemer uitbreiden naar het buitenland. Voor welk land kies je dan? In België liggen op veel markten kansen voor Nederlandse ondernemers.

11 december 2015

Ondernemen in Turkije, moet ik wachten op EU-lidmaatschap?

De mogelijkheden van ondernemen in Turkije

Turkije wordt wel eens het China van Europa genoemd. Dan wordt gedoeld op de riante economische groei en goedkope arbeidskrachten. Klopt dit beeld? En hoe kan je aanhaken aan dit economische succes?

11 december 2015

'Netwerken is ruilhandel'

Column | Maak van netwerken geen eenrichtingsverkeer.

Over netwerken wordt vaak gezegd: er zijn alleen maar halers en niemand komt brengen. Ook wordt gezegd: het is beter om te geven dan te ontvangen. Onlangs sprak ik trendwatcher Adjiedj Bakas voor een interview in een zakenmagazine. Hij gaf zijn mening over netwerken.

22 oktober 2013

Hoe doe ik zaken in het buitenland?

Zorg dat je op de hoogte bent van de culturele verschillen

Je netwerk eindigt niet in Nederland, wil je een succesvolle ondernemer zijn op internationaal gebied. Je Nederlandse to-the-point-manier van zakendoen kan in het buitenland echter verkeerd vallen.

27 september 2013

In 5 stappen starten met internationale freelancers

Column Robert Mares | Internationale freelancers

Internationale freelancers worden steeds meer door Nederlandse ondernemers ingezet. Door internet is het eenvoudig en goedkoop om een deel van je taken te outsourcen en door anderen te laten doen. Zo kun jij focus houden.

13 juni 2013

Hoe gedraag ik me in het Duitse handelsverkeer?

Pas je aan aan de Duitse manier van zaken doen

Nederland is voor Duitsland het tweede import- en het vijfde exportland. Omgekeerd is Duitsland voor Nederland de eerste handelspartner, zowel voor wat betreft uitvoer als invoer.

01 februari 2013

Het belang van zakenreizen

Hoe bereid je je zakenreis goed voor?

Een succesvolle zakenreis begint al bij een goede voorbereiding. Zo kan je de kosten laag houden en inspelen op mogelijke incidenten. In dit artikel vind je een aantal tips voor de zakenreiziger.

28 augustus 2012

Op welke Duitse markten liggen de meeste ondernemerskansen?

Een overzicht van de huidige kansrijke sectoren in Duitsland

Je wilt als ondernemer uitbreiden naar het buitenland. Voor welk land kies je dan? In Duitsland liggen op veel markten kansen voor de Nederlandse ondernemer.

28 augustus 2012

Hoe vind ik als exporteur een betrouwbare afnemer?

Win informatie in voordat je in zee gaat

Als je gaat exporteren, wil je natuurlijk het liefst zakendoen met gezonde en betrouwbare bedrijven die aan hun verplichtingen kunnen voldoen. Om foute afnemers te voorkomen, moet je je van te voren goed laten informeren.

28 augustus 2012

Wat is een UIFN-nummer?

Internationaal bereikbaar zijn.

De afkorting UIFN staat voor Universal International Freephone Number. Hiermee staat het gelijk aan onze 0800-nummer. Het grote verschil is dat dit een internationaal nummer is en dus vanuit elk land gebeld kan worden.

10 augustus 2012

Aangepaste Wet oneerlijke handelspraktijken

Europese regels voor consumentenbescherming

De Wet oneerlijke handelspraktijken heeft tot doel om de consumentenrechten duidelijk op een rij te zetten én internationale handel eenvoudiger te maken. Wat heeft de ondernemer met deze wet te maken?

10 augustus 2012

Getoond 1 tot en met 18 van 19 totaal, er zijn meerdere pagina's