Visumbuitenland-Turkije.jpg

Zakelijk naar Turkije: welk visum aanvragen?

Het visum Turkije is vereist om in Turkije te werken, ook voor zakenreizen
Gelukkig is het visum voor Turkije snel en goedkoop online aan te vragen, ook als je zakelijk op reis gaat. Werken in Turkije met het digitale visum is echter niet in alle gevallen toegestaan. We hebben voor je op een rijtje gezet waar je op moet letten.
US-Passpoort-vliegtuig.jpg

Zakenreis naar Amerika met een ESTA

Voor zaken naar de VS? Een ESTA is vaak al voldoende
Niets is boeiender en zakelijk interessanter dan een reis naar de States. Wel lijkt er een drempel te zijn, want voor Amerika geldt een visumplicht. Toch is zo’n visum niet altijd nodig. Voldoet je zakenreis aan bepaalde voorwaarden, dan is het aanvragen van een ESTA voldoende.
weegschaal wet.jpg

Stappenplan Eerste hulp bij wet- en regelgeving

Een stappenplan met handige links over douane, wetten en regels bij internationale handel
Als internationale ondernemer krijg je met de nodige wet- en regelgeving te maken. Met behulp van de vier W's kun je stap voor stap nagaan waar je op moet letten. In dit overzichtsartikel vind je handige links die je verder op weg kunnen helpen.
goederen.jpg

Wat doet de douane?

Controle van invoer, uitvoer en doorvoer
Nederland is een distributieland bij uitstek. Dagelijks worden miljoenen goederen in-, door- en uitgevoerd. Om te zorgen dat de producten die in Nederland en Europa worden vervoerd voldoen aan de wetten en regels, is er de Douane.
wetboeken.jpg

Wet- en regelgeving bij import en export is geen bedreiging

Webinar geeft internationale ondernemer stap voor stap houvast
Dinsdag 22 november vond het derde webinar in de reeks ‘Over grenzen denken en doen’ plaats. Dit keer was het onderwerp wet- en regelgeving. Een aspect van internationaal ondernemen wat belangrijk en lastig is, maar je zeker niet hoeft tegen te houden.
europa1.jpg

Een Europees octrooi aanvragen

Hoe vraag ik het aan en wat zijn de kosten?
Als je een uitvinding hebt gedaan kun je deze door het aanvragen van een Nederlands octrooi beschermen voor de binnenlandse markt. Wanneer je internationaal zakendoet en je producten ook in het buitenland verkoopt, is het handig om je vinding in meerdere landen registreren. Hoe je een Europees octrooi aan moet vragen en welke kosten ermee gemoeid zijn lees je in dit artikel.
stempel.jpg

Wat is een CE-markering?

En hoe vraag je een CE-markering aan?
Veel producten die in de Europese Economische Ruimte (EER) op de markt worden gebracht, moeten voorzien zijn van een CE-markering. Daarmee geef je als fabrikant of importeur aan dat een product voldoet aan de eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.
europa1.jpg

Welke landen behoren tot de EU en de EER?

Landen in de Europese Unie en Europese Economische Ruimte
Binnen de EER is sprake van vrij verkeer van personen, goederen, diensten en kapitaal. Maar welke landen behoren tot de EU en de EER?
iStock_000007421196Small.jpg

Welke producteisen gelden bij import?

Producteisen bij import op een rijtje
Je kunt niet zomaar je producten importeren op de Nederlandse markt. Deze zullen moeten voldoen aan bepaalde eisen. Je moet rekening houden met de geldende warenwetgeving, CE-markering en de voorschriften rond octrooien en merken.
china.jpg

Hoe kies ik de juiste ondernemingsvorm in China?

Welke entiteiten zijn er voor buitenlandse ondernemers in China
Het is absoluut goed te regelen om een bedrijf in China op te richten. Voordat je dit doet, is het wel essentieel om je stevig te laten informeren welke bedrijfsvorm bij jou als ondernemer past. Er zijn namelijk grote onderlinge verschillen.
Getoond 1 tot 10 van 14. Er zijn meerdere pagina's.

Actueel in Wet- en regelgeving

 

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten