Post mortem-startups bij UtrechtInc

Apps met hulp voor nabestaanden

10 oktober 2017 1 minuten

Startups zijn volledig gefocust op het opbouwen van iets nieuws, maar dit kan natuurlijk ook door je te richten op dienstverlening rondom overlijdens.

Bij UtrechtInc, het incubatieprogramma van Universiteit Utrecht, gingen deze maand zes bijzondere nieuwe bedrijfjes van start: Closure, Goings-On, Campfire, MarcoPoloBot, PerfectPlace en PostMe. 

Twee daarvan richten zich op de nabestaandenmarkt, met dienstverlening rondom het overlijden van dierbaren. Closure is een service voor nabestaanden om alle abonnementen, contracten en accounts af te ronden van een overleden persoon. PostMe is een app waarin persoonlijke herinneringen, momenten, berichten en cadeaus digitaal ‘achtergelaten’ kunnen worden, zodat die op een later moment ter beschikking kunnen komen aan dierbaren. 

Goings-On is een monitorapp voor het herstel van kankerpatiënten. Campfire is een social app die spontane ontmoetingen in real life aanmoedigt.

Online cryptocurrencieplatform MarcoPoloBot leent tegen een rentevergoeding cryptocurrencies zoals Bitcoin uit aan beleggers. Perfect Place brengt op basis van big data-analyses voor elke willekeurige locatie in Nederland de kwaliteit van de woonomgeving in beeld.

Auteur

Frank van Rutten