Starterscoach voor ondernemers

BOEKRECENSIE WEEK 24

19 januari 2010

Als je het kunt dromen, kun je het ook doen!Auteur: Sjors Jochems

Freelance & ZZP desk

Duizenden mensen in Nederland maken nú plannen om een eigen bedrijf te starten. De startersbijeenkomsten die de Kamer van Koophandels ieder jaar organiseren, zijn drukbezocht. Al jarenlang. Zelfstandig ondernemen lijkt een hype. Toch zet niet iedereen zijn plannen om een eigen onderneming te starten, daadwerkelijk door.

Jaarlijks beginnen gemiddeld ruim 50.000 mensen (bron: www.kvk.nl) daadwerkelijk voor zichzelf. In de afgelopen jaren steeg dit aantal aanzienlijk. In 2006 begonnen zelfs 85.000 mensen een eigen bedrijf. 2007 sloeg alle records met meer dan 100.000 startende ondernemers. Binnen vijf jaar is de helft van de starters alweer afgehaakt. Het ondernemerschap is niet wat zij ervan verwachtten, de investeringen zijn hoog of de inkomsten vallen tegen. Of het ondernemerschap past simpelweg gewoon niet bij wie men is.

Misschien ben je al gestart en loop je tegen allerlei vragen aan om je onderneming richting te geven zodat je straks niet bij de groep behoort die voortijdig eindigt. Of loop je met plannen rond om voor jezelf te beginnen. In beide gevallen kan dit boek interessant voor jou zijn. Je persoonlijke Starterscoach.

Een coach is er immers niet om jou alleen maar te zeggen hoe fantastisch je het doet. Een coach is er wél om je stil te laten staan bij je eigen drijfveren. Zodat je een eerlijke afweging durft te maken en beseft dat een eigen bedrijf echt meer is dan je inschrijving bij de Kamer van Koophandel. In dit boek vind je vooral veel vragen om jou, je antwoorden te laten vinden.

Wendy Besems over dit boek: “De Starterscoach voor ondernemers heeft me enorm geholpen om mijn keuze voor het ondernemerschap scherp te krijgen. Sterker nog, het inspireerde me om te starten. Ik kreeg er zin in.

Het boek bevat nuttige theorieën en vooral goede tips die prima praktisch om te zetten zijn. Het leest makkelijk en de interviews met ondernemers zijn zeer realistisch.

Een belangrijk verschil met andere managementboeken. Die zijn vaak gericht op enorm grote ondernemingen en zeer succesvolle ondernemers. Ik ben blij dat je me met je boek op het juiste spoor hebt gezet. Een aanrader voor starters en ondernemers die een frisse wind kunnen gebruiken.”