Huisvesting voor technostarters in Utrecht

Centrum Utrechtse Bedrijven Expertise (CUBE)

07 september 2007

Een bedrijvencentrum voor starters die zich bezig houden met techniek en innovatie. Ben je student of starter en hou je je bezig met een technisch product of innovatieve dienst, dan is CUBE wellicht iets voor jou.

Bedrijvencentrum in de Hogeschool Utrecht

In een gebouw van de Hogeschool Utrecht is een bedrijvencentrum gevestigd: CUBE (Centrum Utrechtse Bedrijven Expertise). Hier zijn ca. 10 bedrijven gehuisvest die zich bezig houden met innovatieve technologieën, zoals op het gebied van ICT, Webdesign, Installatietechniek, Industrieel Ontwerpen, Gaming e.d.

Techonostarters

Elk bedrijf dat deelneemt bevindt zich in de startersfase. Cube verzorgt betaalbare huisvesting in het centrum van Utrecht en ondersteuning (waaronder ICT). Doordat CUBE verbonden is aan de Hogeschool Utrecht wordt gebruik gemaakt van de expertise en het netwerk van deze Hogeschool. Dit betekent:

  • de mogelijkheid van coaching en

  • ondersteuning bij de bedrijfsvoering en/of bij de eigen specifieke productontwikkeling.

  • ICT netwerk en computers

  • themabijeenkomsten

Doelstelling van CUBE is om technostarters op deze manier bij de vaak lastige beginfase van het opzetten van een bedrijf te helpen. Dit initiatief wordt ondersteunt door de Europese Unie, de lokale overheden (gemeente, provincie) en diverse organisaties (b.v. de Kamer van Koophandel) om vestiging in de regio aantrekkelijker te maken.

CUBE is niet alleen toegankelijk voor alumni van de Hogeschool Utrecht, wel is het ontwikkelen van een innovatief technisch initiatief een vereiste. Starters kunnen beperkte tijd gebruik maken van CUBE (max. 2 jaar). Daardoor komen er regelmatig plaatsen vrij.