KvK Startersdag groot succes

26.000 bezoekers op jaarlijks evenement voor starters

15 december 2009

De KvK Startersdag was met een totaal van 26.000 bezoekers een groot succes. Op 24 locaties verspreid over het hele land konden startende ondernemers zich laten informeren over alle ins en outs over het beginnen van een eigen bedrijf.

Op de informatiemarkten stonden verschillende bedrijven en instellingen klaar om de startende ondernemers antwoorden te geven op prangende startersvragen: Van lokale overheden tot software-bedrijven, en van kredietverstrekkers tot kantoormeubelverkopers. Op diverse locaties was gekozen voor een verschillende aanpak: Op de locatie Nieuwegein de standhouders bijvoorbeeld gegroepeerd binnen pleinen met de thema’s Financiën, Adviseurs, Organisatie, Wet-en regelgeving en Produkt/markt. Op de Startersdag Gooi-, Eem- en Flevoland maakte Dennis van der Geest zijn opwacht om topsport als metafoor van ondernemen neer te zetten in de presentatie “Ga voor Goud”. Ook het thema “Vitaal van Start” legde de link van ondernemen met gezondheid en fitheid.

De bezoekers van het evenement kwamen uit alle branches en laten zich ondanks de grote kans op een recessie niet uit het veld slaan door het negatieve sentiment: “Waarom is iedereen zo somber? Juist in mindere tijden hebben mensen vrolijkheid nodig! Ik zeg altijd: er zijn zoveel bakkers. Als je maar zorgt dat je het lekkerste brood bakt, komen de mensen toch wel." Aldus mevrouw Kuperus op de Startersdag Midden-Nederland.

MKB Servicedesk was samen met MKB Huisvestingsdesk vertegenwoordigd op een aantal locaties. Startende ondernemers konden hier terecht voor antwoorden op hun ondernemersvragen.

Bron: Kamer van Koophandel