Snelle toename arbeidsgerechtelijke conflicten

Meer vraag naar juridische dienstverlening

05 mei 2009

De economische crisis zorgt voor een snelle toename van het aantal juridische geschillen tussen werkgevers en werknemers.

ARAG Rechtsbijstand analyseerde juridische claims en vragen van klanten in de belangrijkste Europese juridische markten. Het thema arbeidsverkorting of ontslag wegens economische redenen staat centraal in veel landen.

In Nederland steeg het aantal arbeidszaken met 60% in het eerste kwartaal van 2009 ten opzichte van het eerste kwartaal van 2008. De vraag naar telefonisch juridisch advies op dit gebied is ook toegenomen met zo’n 60% en deze groei lijkt verder door te zetten. De ontwikkelingen in Nederland zijn deels te wijten aan de crisis, maar ook aan veranderingen op het gebied van arbeidsrecht."Dit zorgt in Nederland voor een hoop onrust," aldus Peter Deen, manager Rechtshulp van ARAG.

Ook bij de MKB Servicedesk blijven er vragen binnen komen over de financiële crisis, ook op juridisch gebied. Er komen bijvoorbeeld vragen binnen over de regeling deeltijd ww en over hoe je een werknemer snel kunt ontslaan.

Als ondernemer ontkom je er helaas niet aan om bij een dreigend juridisch conflict een jurist of advocaat in te schakelen. Je wilt eigenlijk maar één ding: een praktische, snelle en goedkope oplossing van jouw probleem. De inschakeling van juristen uit het Juridisch Netwerk van de MKB Servicedesk biedt je daarvoor de mogelijkheid.

In de praktijk blijkt een telefoontje of brief van een jurist vaak al voldoende om een probleem de wereld uit te helpen. Het feit dat een jurist namens jou telefonisch of schriftelijk contact met jouw wederpartij opneemt, maakt gelijk duidelijk dat het jou ernst is. Je wederpartij zal dan vaak eieren voor zijn geld kiezen of meewerken aan een praktische oplossing. Hierdoor voorkom je hoge juridische kosten.

De kosten voor dit zogenaamde Bel & Brief product bedragen € 150,- ex btw.

< Klik hier om meer te lezen over ons >

bron: ARAG