Studentondernemers, waarom niet?

Een eigen zaak runnen tijdens je studie

22 november 2017

Nederland telt ongeveer 3000 studentenondernemers: jongeren die tijdens hun studie een bedrijf starten. En waarom niet? Het runnen van je bedrijf is leuker dan werken in de bediening of vakkenvullen bij de supermarkt.

De voordelen voor studentenondernemers

Er zijn een hoop voordelen verbonden aan het starten van een bedrijf terwijl je nog student bent. Meestal zijn studenten niet getrouwd, hebben geen kinderen, hypotheek of leaseauto en ze zijn gewend om van weinig geld te leven. Mislukt het, dan kunnen ze altijd nog voor een baas gaan werken. Andersom gaat dat lastiger: als je eenmaal een baan hebt zul je minder gauw in het diepe springen.

Bovendien zijn studenten waarschijnlijk minder snel geneigd om de bekende paden te bewandelen. Omdat ze nog niet in het systeem van een ander bedrijf hebben hoeven functioneren, kunnen ze creatief en verrassend uit de hoek komen. Een eigenschap die zeer waardevol is bij het starten van een nieuwe onderneming.

De MKB Servicedesk

Afgezien van de Technische Universiteiten is de steun voor ondernemers vanuit de Universiteiten miniem. Studenten worden opgeleid tot werknemer, niet tot ondernemer. Dit kan het combineren van een eigen bedrijf en studeren lastig maken.

Een ander probleem voor studentondernemers is het verkrijgen van een startkapitaal en faciliteiten. Ook hier biedt de MKB Servicedesk uitkomst. Wij weten waar je als startende ondernemer geld vandaan kunt halen en hoe je aan goedkope kantoorruimte en andere basisbenodigdheden voor een bedrijf komt. Zo kun je bijvoorbeeld via INGals student op een verstandige manier geld lenenBovendien kunnen we je ondersteunen bij alle problemen die je gaandeweg nog tegenkomt.