Meldingen van misleiding stromen binnen

Binnen één dag bijna 170 klachten over Bedrijvengidsonline.nl

15 augustus 2012

Op de actiesite www.ikbenmisleid.nl van MKB-Nederland hebben sinds dinsdagavond al bijna 170 ondernemers zich gemeld met klachten over www.bedrijvengidsonline.nl.

Van alle melders hebben bijna 70 de offerte van dit bedrijf getekend en hebben ruim 35 zowel getekend als betaald. MKB-Nederland hoopt nog veel meer gedupeerde ondernemers bij elkaar te brengen om haar juridische stappen tegen de bedrijven achter deze site, Infosite bv en Website Services bv, kracht bij te zetten.

Acquisitiefraude

Sinds de uitzending van Tros Opgelicht?! van 4 januari, die geheel in het teken stond van acquisitiefraude, zijn er in totaal bijna 300 meldingen over misleiding binnengekomen op de speciale actiesite die MKB-Nederland heeft geopend. Meer dan de helft betreft www.bedrijvengidsonline.nl, maar ook over andere, gelijksoortig opererende bureaus en websites ontvangt de ondernemersorganisatie klachten.

Inforsite bv en Website Services bv

De bedrijven Infosite bv en Website Services bv hebben tot 8 januari de tijd om te reageren op de sommatiebrief die MKB-Nederland hen heeft gestuurd. Doen zij dat niet, dan volgt de gang naar de civiele rechter.

In de media doet de advocaat van Website Services bv geloven dat zijn cliënt geen enkele band heeft met Infosite bv, dat de site www.bedrijvengidsonline.nl exploiteert. Volgens het uittreksel van de Kamer van Koophandel was Website Services bv echter tot 24 december jl. de enige aandeelhouder van Infosite bv. Sindsdien, dus na de opnames van Tros Opgelicht?! en de ontvangst van de sommatiebrief van MKB-Nederland, ‘opeens’ niet meer.

Bron: MKB-Nederland