Succesvolle starters dagen bestaande ondernemers uit

Laat je inspireren door succesvolle start-ups

13 oktober 2011

Succesvolle start-ups dagen bestaande ondernemingen uit tot betere prestaties. Zie starters niet alleen als concurrenten, laat je door hen inspireren en trek nieuw personeel aan.

Buiten dat succesvolle startups andere ondernemingen aanzetten tot betere prestaties, zijn ze op de lange termijn ook goed voor de werkgelegenheid op regionaal niveau. Dat schrijft NUzakelijk, op basis van onderzoek van EIM en de Rijksuniversiteit Groningen.

Concurrentie

Succesvolle startups worden op termijn snelgroeiende bedrijven, waardoor ze de al langer bestaande ondernemingen uitdagen om alles uit de kast te halen om te kunnen blijven concurreren. Zie starters dan ook als inspiratiebron. Hun nieuwe kijk op je sector, hun manier van werken: het kan je uitdagen om ook met een frisse blik de ondernemerswereld te bekijken.

Meer werkgelegenheid

Het andere positieve effect dat succesvolle starters kunnen hebben, is het doen ontstaan van nieuwe banen. Deels nemen de starters werknemers in dienst die eerder bij een ander bedrijf hebben gewerkt, daarnaast trekken ze personeel aan dat niet eerder in een dergerlijke functie (of überhaupt op de arbeidsmarkt) heeft gewerkt. Hierdoor worden nieuwe banen gecreeërd: een regionale werkgelegenheidsgroei.

Bron: NUzakelijk.nl

Auteur

Lenneke Arts