Onderneem jij al op topsnelheid?

Scan geeft je inzicht in kansen op ICT-gebied
Ondernemers in het mkb weten vaak niet wat de mogelijkheden van online werken zijn, laat staan welke programma's en verbindingssnelheid ze hiervoor nodig hebben en hoe het zit met veiligheid. Zorg dat je daar verandering in brengt, maak je klaar voor online werken.

Om mkb'ers inzicht in hun kansen te geven, heeft MKB-Nederland samen met UPC Business en Ziggo Zakelijk een scan ontwikkeld. De scan 'Onderneem jij op topsnelheid?' moet mkb'ers laten zien hoe hun bedrijf er op ICT-gebied voor staat en waar het kansen laat liggen. 

 

Slim online werken

“Dankzij een slimme inzet van ICT kunnen bedrijven efficiënter, innovatiever en productiever werken. Veel ondernemers kennen echter niet alle mogelijkheden of weten niet hoe deze te verzilveren. Daar willen we ze bij helpen,” aldus Leendert-Jan Visser, algemeen directeur van MKB-Nederland. Om die reden is de ondernemersorganisatie een partnerschap aangegaan met UPC Business en Ziggo Zakelijk. De drie partijen zetten zich gezamenlijk in om het midden- en kleinbedrijf bewust maken van de toegevoegde waarde van snelle breedbandaansluitingen

 

Wat kan ik dan online doen?

Digitale manieren van werken, zoals online de administratie voeren, bellen via internet, cloudcomputing, online winkelen en betalen of vergaderen via videoverbindingen maken een opmars in het mkb. De overheid zet de komende jaren ook meer in op ICT-diensten, zo valt op te maken uit de Nederlandse Digitale Agenda. De overheid wil onder andere de randvoorwaarden voor cloudcomputing scheppen en nieuwe innovatieve toepassingen stimuleren.

 

Snel internet zorgt voor minder frustratie

Omdat ondernemers steeds meer zaken online regelen, is het zaak om de internetverbinding ook op orde te hebben. Want een langzame of wegvallende internetverbinding is een veelvoorkomende frustratie bij ondernemend Nederland. Naast een snelle internetverbinding zijn backupservices of telefoons voor beeldbellen ook slim om geregeld te hebben. Want ondanks dat Nederland internationaal koploper is als het gaat om toegang tot breedband internet, worden de mogelijkheden ervan nog onvoldoende benut. 

 

Onderneem jij op topsnelheid?

Benieuwd waar jouw kansen liggen op ICT-gebied en of je er al voldoende van profiteert? Doe dan nu de scan en krijg tips voor verbetering. 

 


Vraag niet beantwoord of nog een vraag?

MKB Servicedesk helpt je graag verder!

Dossiers

Online zakendoen vanuit de cloud

Wat zijn de voordelen voor mij als ondernemer?
Naast een webshop, een goede website en social media kun je online rendement behalen door het invoeren van een online kantoor. Hierbij draaien al je...

Overstappen naar een andere internetaanbieder

Do’s en don’ts voor een soepele overstap naar de kabel
Redenen om over te stappen naar een andere internetaanbieder zijn bijvoorbeeld; geld besparing, meer internetsnelheid of betere service. Toch doen...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten