Studenten in je onderneming? Tien tips

Gooi een student in het diepe
Je hebt een student aangenomen als medewerker. Maar wat kun je eigenlijk verwachten van die ‘frisse blik’? En welke taken kun je die student geven?

1. Vraag naar de wensen van de student
Overleg vooraf met de student wat precies de bedoeling is gedurende de tijd dat hij in jouw bedrijf rondloopt. Mogelijke antwoorden: leren, praktijkervaring opdoen of onderzoek doen. Geef de student de ruimte hiervoor en houd rekening met zijn wensen.
 
2. Let op de kritische blik
Een student heeft tijdens zijn studie aangeleerd kritisch te kijken en vaak de ‘waarom gaat dit zo?’ vraag te stellen. Ook al komt een student net kijken, besteed aandacht aan zijn vragen en adviezen. Deze kunnen vaak goede inzichten en nieuwe ideeën opleveren!
 
3. Wees flexibel
Een student wil vaak flexibele werktijden. Geef hem hier de ruimte voor en profiteer tegelijkertijd van de mogelijkheid om de student in te zetten op momenten dat er hard iemand nodig is, maar er je geen mensen beschikbaar hebt (wegens vakantieperiodes of verplichtingen thuis).
 
4. Geef de student een kijkje in de keuken
Een student vindt niets leuker dan te ontdekken hoe alles werkt binnen een bedrijf. Zet hem niet meteen achter een bureau, maar laat hem meelopen en toon hem meerdere afdelingen en takken van het bedrijf. Zo leert de student je bedrijf goed kennen en weet hij meteen meer over de opbouw van een bedrijf.
 
5. Zet de student in op passende thema’s
Studenten vinden het leuk om met actuele thema’s aan de slag te gaan, zoals het nieuwe werken, social media en duurzaamheid. Vaak beschikken ze hierbij over de laatste kennis.
 
6. Geef de student verantwoordelijkheid
Kopiëren en koffie zetten zijn geen motiverende taken. Geef de student concrete taken met bijbehorende doelen. Laat hem voelen wat zijn toevoeging is in je bedrijf door hem iets te laten doen wat ‘ertoe doet’.
 
7. Laat de student zelfstandig werken
Voor een student is niets zo vervelend als aan het handje worden meegenomen. In de beginfase moet duidelijk zijn hoe alles werkt en wat hij moet doen, maar daarna houdt de student van vrijheid. Door deze vrijheid kan de student ook met creatieve ideeën en oplossingen komen.
 
8. Gooi de student in het diepe
En laat hem maar even trappelen om boven te blijven. Niets leuker dan een uitdaging aangaan waarvan je niet zeker weet hoe het gaat uit pakken. Door de student veel zelf te laten uitzoeken, schiet de leercurve omhoog.
 
9. Laat de student fouten maken (en ervan leren)
Elke beginneling maakt fouten. Als het een domme fout is, doe je het nooit meer. Houd potentiële rampen echter goed in de gaten.
 
10. Bied hulp in barre tijden
Voor een student is het prettig om af en toe met iemand te kunnen sparren over waar hij mee bezig is. Soms loopt hij vast en komt hij niet meer verder. Wees dan een goede begeleider en help waar nodig. Los het niet voor de student op, maar geef hem mogelijkheden om dit zelf te doen.

Hoe kan ik universitaire kennis van studenten gebruiken in mijn onderneming?

Universitaire kennis kan je waardevolle inzichten geven
Een mkb-onderneming en universitaire kennis breng je misschien niet meteen met elkaar in verband. Toch blijken de ‘denker’ en de ‘doener’ in de...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten