Vrouwelijke ondernemer vernieuwend en creatief

Vrouwelijke entrepreneurs: goed voor Nederlandse economie

22 augustus 2012

De Nederlandse economie kan vrouwelijke ondernemers goed gebruiken. Het project ‘WE keep on growing’ stimuleert het vrouwelijke ondernemerschap en daarom stelt het ministerie 50.000 euro beschikbaar.

Vernieuwend en creatief

Minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie liet dinsdag weten dat de Nederlandse economie staat te springen om meer vrouwelijke ondernemers, juist omdat zij vernieuwende ideeën heb en creatief zijn. Hij liet dit weten tijdens de aftrap van het ‘WE keep on growing’-programma, een project om de Nederlandse onderneemster te stimuleren. "Vrouwelijke ondernemers zijn ambitieus, maar minder winstgevend dan hun mannelijke collega’s. Dat kan beter, vrouwelijke ondernemers hebben alles in huis om het verschil te maken", aldus de minister.

WE keep on growing

Vrouwelijke ondernemers hebben in vergelijking tot hun mannelijke collega-ondernemers weinig mensen in dienst en maken weinig winst. Dit terwijl de helft van de bijna 350.000 vrouwelijke ondernemers in Nederland ambitieus is en wil groeien. Maar hoe kan een onderneming groeien? Dat is een vraag waar veel startende onderneemster geen antwoord op hebben. 'WE keep on growing’ helpt deze vrouwen door middel van coaching. Ervaren vrouwelijke ondernemers geven hun kennis, ervaring en expertise op vrijwillige basis door aan ambitieuze starters.

Boost voor Nederlandse economie

Volgens minister Verhagen levert het project banen en inkomsten op voor Nederland. "De groeiambities van ondernemers vormen de basis van de economische groei", aldus Verhagen. Omdat het ministerie achter de plannen van ‘WE keep on growing’ staat, wordt 50.000 euro ter beschikking gesteld voor het project.

Bron: Rijksoverheid