Al ruim 700 bedrijven gestart dankzij microkrediet in 2012

Starters vinden kleine financiering bij Qredits

17 januari 2013

Ondanks de economische crisis zijn er nog altijd ondernemende mensen die het aandurven een bedrijf te starten. Dit jaar zijn er tot nu toe ruim 700 bedrijfjes gestart dankzij een microkrediet van gemiddeld 17.000 euro.

Dat bericht de NOS eind september.

Microkrediet

Microkrediet tot een maximum van 50.000 euro wordt in Nederland verstrekt door Qredits Microfinanciering Nederland, een landelijk opererende organisatie die sinds 2009 zakelijke kredieten verstrekt. Qredits wordt gefinancierd door onder meer ABN Amro, ING Bank en Rabobank.

Kebab

Een van de ondernemers die onlangs met geld van Qredits een onderneming startte, is Erdogan Kolemenoglu. Na jaren in een bakkerij gewerkt te hebben, wilde hij in 2010 voor zichzelf beginnen. Hij wilde in een kar kebab en andere Turkse producten gaan verkopen. ING voelde niets voor een krediet, maar verwees de ondernemer wel naar Qredits, waarvan ING indirect ook deel uitmaakt.

Van de 25.000 euro die Kolemenoglu leende, kocht hij een kebabkar, waar hij dagelijks mee op markten en pleinen staat. En de zaken gaan goed. Verjin Zarbilmez, de echtgenote van Kolemeneglu, zegt dat er zelfs plannen zijnvoor de aanschaf van een nieuwe wagen. "Je moet gewoon niet te veel stilstaan bij de crisis", zegt ze. "Je moet vooruit kijken, positief zijn. En goede spullen verkopen. Dan komen de klanten vanzelf terug."

Ook geld nodig?

Verken dan eerst de wereld van financiering. Lees onze gratis whitepapers met als thema's: 'Hoe kom ik aan geld?', 'Hoe maak ik een ondernemingsplan?' en 'Waar let de bank op?'.