Eindhoven in top van beste steden voor starters

Volgens zakenblad Fortune is Eindhoven ideale plaats voor startups

20 februari 2020

Het Amerikaanse zakenblad Fortune heeft Eindhoven uitgeroepen tot een van de zeven steden die in de toekomst kunnen concurreren met Silicon Valley.

Eindhoven, en dan met name de High Tech Campus, is volgens het Amerikaanse blad een magneet voor jonge bedrijven die bezig zijn met 'duurzaamheid/vergroening' , software-ontwikkeling en 'internet-participatie'. Andere steden in Fortune's Top 7 zijn: Zürich, Stockholm, Singapore, Dublin, Kopenhagen en het Finse Oulu.

Bij de High Tech Campus, een vierkante kilomer aan de zuidrand van de Brabantse stad waar meer dan 100 startups zijn gevestigd, reageert men opgetogen. 'We're living the American Dream', twittert Bert-Jan Woertman, business development en communicatie-manager.

Verbeterpunten

Burgemeester Rob van Gijzel noemt de vermelding in Fortune 'een eer', maar noemt toch ook een aantal 'verbeterpunten' op, niet alleen voor zijn stad. "We zullen samen met onder andere de landelijke overheid, het onderwijs en het bedrijfsleven het dreigende tekort aan technisch geschoold personeel moeten keren. En nog meer prioriteit geven aan de financiering van R&D en snelgroeiende ondernemers."

Eindhoven's vermelding in Fortune komt niet uit de lucht vallen. Vorig jaar werd de stad door het Intelligent Community Forum, een non-profit denktank, al uitgeroepen tot de slimste regio ter wereld.

Starten?

Van plan om een bedrijf te starten? Lees hier hoe je dat doet.

Bronnen: Fortune Magazine / Het Financieele Dagblad