Genomineerden The Next Entrepreneur pitchen zichzelf naar grote finale

Vier genomineerden regio Utrecht strijden om titel The Next Entrepreneur

20 november 2012

Rabobank en MKB-Nederland willen innovatief ondernemerschap in Nederland stimuleren. Daarom organiseren ze de verkiezing The Next Entrepreneur 2012. Zestien genomineerden uit vier regio's strijden voor de titel. De tweede halve finale vindt plaats in Maarssen waar vier genomineerden uit de regio Utrecht het tegen elkaar opnemen.

Vier ondernemers nemen het dinsdag 20 november 2012 tegen elkaar op in De Glazen Ruimte in Maarssen om een plaats in de finale van de verkiezing The Next Entrepreneur. Dat doen zij tijdens een bijeenkomst, waarvoor ruim driehonderd ambitieuze collega- starters zich hebben aangemeld. Vorige week won Annefrid Imenkamp van CHOCSTAR.nl de eerste finaleplaats. 

De vier genomineerden in Maarssen zijn Ger van der Wal (Delibugs) uit Emmeloord, Ines van Dijk (@Create) uit Culemborg, Daniël Verhagen (NewLandMedia) uit Alblasserdam en Erik Nicolai (New Day At Work) uit Bunschoten. Zij houden dinsdag allevier een pitch. De deelnemers van het evenement en een jury bepalen wie van de vier doorstroomt naar de landelijke finale op 24 januari 2013.

Halve finalisten regio Utrecht

Ger van der Wal (45) richtte in september 2011 Delibugs op. Zijn online winkel biedt insecten voor de menselijke consumptie. Van der Wal wil met zijn bedrijf een duurzame bijdrage leveren aan het tegengaan van toekomstige voedselschaarste, door een alternatief te bieden voor vlees en vis. Hij zet zich in om eetbare insecten als voedselbron geaccepteerd te krijgen in binnen- en buitenland en wil deze nichemarkt openbreken.

> Bekijk de pitch van Ger van der Wal

'Webdesign met een eerlijke aanpak'. Dat is het motto van Ines van Dijk (23) en haar bedrijf @Create, waar ze eind augustus van dit jaar mee is gestart. Ze wil bedrijven ‘ontzorgen’ als het gaat om het onderhouden van hun website. Het is de ervaring van Van Dijk dat collega-ondernemers daar zelf vaak geen tijd voor hebben of opzien om het uit te besteden, omdat ze dan vastzitten aan langdurige contracten. Van Dijk pleegt technisch onderhoud, plaatst waar nodig nieuwe content en zorgt dat het bedrijf van de klant verzorgd op het internet te vinden is.

> Bekijk de pitch van Ines van Dijk

Daniël Verhagen (27) is met zijn NewLandMedia gespecialiseerd in de ontwikkeling, realisatie en exploitatie van internetconcepten die zijn gericht op 'plezier maken'. Sinds anderhalf jaar biedt het bedrijf adverteerders de mogelijkheid om in een fun en entertainment omgeving in contact te komen met hun potentiële doelgroep. De concepten van Verhagen bestaan uit een website, sociale mediakanalen, een e-mailnieuwsbrief en een mobiele app. Verveel.nl is het eerste totaalconcept van NewLandMedia, dat laat zien dat vervelen 'fun' is.

> Bekijk de pitch van Daniël Verhagen

Kleine bedrijven complete software op maat bieden tegen een eerlijke prijs. Dat is het doel van Erik Nicolai (29) met zijn bedrijf New Day at Work, dat hij in juni 2010 is gestart. New Day at Work is niet alleen zijn bedrijfsnaam, het is de belofte aan zijn klanten. Voor veel bedrijven is maatwerk software te duur, maar voldoen de standaardpakketten eigenlijk niet aan de vraag. Nicolai wil zijn klanten 'het beste van twee werelden' bieden. Dat doet hij met bedrijfssoftware in de vorm van een online werkplek, op maat gemaakt.

> Bekijk de pitch van Erik Nicolai

De verkiezing

The Next Entrepreneur 2012 is een gezamenlijk initiatief van MKB-Nederland en Rabobank. Met deze nieuwe verkiezing willen de twee organisaties ambitieuze, startende ondernemers stimuleren hun zakelijke droom te verwezenlijken; ondanks of misschien wel juist in deze economisch lastige tijden. Tussen april en september schreven ruim 3500 startende ondernemers zich in. Na diverse selectierondes zijn zestien genomineerden over. Deze zestien strijden tijdens vier evenementen om vier finaleplaatsen.

Het Event

Als onderdeel van de verkiezing organiseren MKB-Nederland en Rabobank Nederland deze maand vier The Next Entrepreneur Events voor startende ondernemers. Zij krijgen gedurende een middag, in de vorm van workshops, concrete tips van specialisten, coaches en topondernemers om het beste uit henzelf en hun onderneming te halen. Bekijk het volledige programma.