Erik Nicolai tweede finalist The Next Entrepreneur

Winnaar TNE Event Utrecht bekend gemaakt

28 november 2012

Erik Nicolai is met zijn bedrijf New Day At Work doorgedrongen tot de finale van de The Next Entrepreneur 2012, de prijs voor de meest ambitieuze starter van MKB-Nederland en Rabobank.

Tijdens een grootse bijeenkomst in De Glazen Ruimte in Maarssen kreeg hij zowel van de jury als van de 250 collega-ondernemers in de zaal de meeste stemmen.

Beste van twee werelden

Kleine bedrijven complete software op maat bieden tegen een eerlijke prijs. Dat is het doel van Erik Nicolai (29) met zijn bedrijf New Day at Work, dat hij in juni 2010 is gestart in Bunschoten. New Day at Work is niet alleen zijn bedrijfsnaam, het is de belofte aan zijn klanten. Voor veel bedrijven is maatwerk software te duur, maar voldoen de standaardpakketten eigenlijk niet aan de vraag, aldus Nicolai. Hij wil zijn klanten “het beste van twee werelden” bieden. Dat doet hij met bedrijfssoftware in de vorm van een online werkplek, op maat gemaakt.

Gratis gebruik online werkplek

Nicolai heeft met zijn finaleplaats een geldbedrag van € 2.500 verdiend. Mocht hij eind januari uiteindelijk The Next Entrepreneur 2012 worden, dan wil hij het prijzengeld van € 15.000 onder meer aanwenden om de honderd beste ondernemers in deze competitie een jaar lang gratis gebruik van zijn online werkplek aan te bieden. De ondernemer uit Bunschoten liet in de halve finale Ger van der Wal (Delibugs, Emmeloord), Ines van Dijk (@Create, Culemborg) en Daniël Verhagen (NewLandMedia, Alblasserdam) achter zich.

Jury

“Erik Nicolai heeft de jury verrast met zijn enorme gedrevenheid en passie”, zegt Naoual Dinia, ondernemer en bestuurslid van MKB-Nederland Midden namens de jury. Jacques Peeters van de Rabobank voegt toe: “De focus van Nicolai is opvallend. Hij wil zich nadrukkelijk inzetten voor de kleine ondernemer en doet dat met een vernieuwend product.” De jury bestond verder uit Klaas Korte, ondernemer/oprichter van Kaartje2go.nl.

Erik Nicolai is de tweede finalist van The Next Entrepreneur 2012. Vorige week won Annefrid Imenkamp van CHOCSTAR de eerste van vier voorverkiezingen in Amsterdam.

Foto: Erik Nicolai (rechts) in gesprek met Arko van Brakel