Laatste halve finale The Next Entrepreneur in Rotterdam

Bekendmaking finalist Rotterdam in Van Nelle Fabriek

05 december 2012

De laatste halve finale van The Next Entrepreneur verkiezing vindt plaats in Rotterdam. Vier genomineerden proberen zichzelf door middel van een pitch te kwalificeren voor de grote finale.

In de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam proberen vier ondernemers de laatste finaleplaatst in The Next Entrepreneur 2012 verkiezing te bemachtigen. Dit doen ze tijdens een evenement waar collega-ondernemers brainstormsessie over succesvol ondernemen bij kunnen wonen. Arko van Brakel, Martijn Aslander, Marco Hoogerland en Mirjam Wiersma begeleiden deze sessies. Na de sessies is het de beurt aan de vier genomineerden om een pitch te houden. De deelnemers aan het evenement en een jury bepalen uiteindelijk wie van de vier naar de finale op 24 januari 2012 in Utrecht mag. 

De genomineerden

De vier genomineerden zijn Freena Eijffinger (Autitouch) uit Bergeijk, Sarah de Winter (A Cup of Cake) uit Breda, Dorien Dek (Creative Sports Design) uit Rotterdam en Stijn Peters (Dierenziekenhuis Eindhoven) uit Eindhoven. 

Freena Eijffinger

Het duurde zeven jaar voordat de broer van Freena Eijffinger (31) uiteindelijk op 22-jarige leeftijd de diagnose autisme te horen kreeg. Dat moest toch ook anders en sneller kunnen, dacht zij. Eijffinger zocht een methode om dit proces te versnellen en bedacht twee jaar geleden Autitouch, software op een multitouchtafel om de diagnose van autisme te versnellen. Haar droom is het ondersteunen van mensen met autisme. De snelst mogelijke diagnose, met een snel en effectief behandeltraject tot gevolg. 

Sarah de Winter

Ze wil haar klanten een ‘geluksmomentje’ bezorgen. Er zijn tegenwoordig wel meer online winkels in cupcakes in Nederland, maar Sarah de Winter (26) uit Breda wil met A Cup of Cake niet meeliften op die hype. Ze gaat voor succes op de lange termijn, en bouwt met passie en visie aan de zoete boetiek die ze in augustus 2011 begon. Iemand die bij haar bestelt, koopt niet alleen cupcakes, maar 'wordt vanaf het eerste moment meegenomen in een verhaal van creativiteit, zoete verrassingen en een explosie van positiviteit', zegt ze. Voor de Winter is dit haar ondernemersdroom die uitkomt.

Dorien Dek

Met haar eigen lijn in damessportkleding – Evou / Creative Sports Design - wil Dorien Dek (27) uit Rotterdam uiteindelijk een merk neerzetten dat over de hele wereld bekend is en waarvan elke vrouw een item in haar kast wil hebben liggen. Met haar achtergrond in mode en haar passie voor sport zegt ze precies te weten wat vrouwen zoeken in sportkleding: functioneel maar ook mooi en vrouwelijk. Dek zegt met haar ontwerpen het gat te dichten tussen sportkleding en fashion. En passant wil ze vrouwen die zo hun twijfels hebben nét dat zetje in de rug te geven om te gaan sporten.

Stijn Peters

Dierenarts Stijn Peters (33) wil met zijn collega Bernard Valkenburg de grootste en meest gerespecteerde gezelschapsdierenpraktijk van Eindhoven en omstreken neerzetten. In februari 2011 startte het tweetal Dierenziekenhuis Eindhoven. Peters en Valkenburg steken hun kop boven het maaiveld uit met ludieke acties (kerstdiner voor honden), directe communicatie (ook via social media), letterlijke openheid (zo zijn de behandel- en operatiekamer van het ziekenhuis zichtbaar vanaf de straat) en een bewuste samenwerking met dierenspeciaalzaken die in beider voordeel uitpakt. 

> Lees het artikel 'Dierenziekenhuis strijdt mee in TNE verkiezing'

Overige finalisten

The Next Entrepreneur 2012 is een gezamenlijk initiatief van MKB-Nederland en Rabobank. Met deze nieuwe verkiezing willen ze startende ondernemers stimuleren hun zakelijke droom te verwezenlijken. Tussen april en september schreven ruim 3.500 startende ondernemers zich in. Na diverse selectierondes is dat aantal teruggebracht tot de beste zestien. Deze zestien strijden tijdens vier evenementen om vier finaleplaatsen. De bijeenkomst in Rotterdam is de vierde en laatste in de reeks. Eerder plaatsten Annefrid Imenkamp (CHOCSTAR, Amsterdam) en Erik Nicolai (New Day at Work) zich al voor de eindstrijd. Op 27 november 2012 wordt de derde halve finalist tijdens een evenement in Den Haag bekend gemaakt.