Weekly Hangout: vrouwelijk ondernemerschap

Succesvolle zakenvrouwen over vrouwelijk ondernemerschap

22 oktober 2013

8 maart is het internationale vrouwendag. Hoe is het gesteld met het vrouwelijk ondernemerschap? Danielle Kleyheeg en Annegien Blokpoel gaan hierover in gesprek met Willem Overbosch.

Moeten vrouwelijke ondernemers extra hard werken om zich te bewijzen in de zakenwereld? Of is het glazen plafond een achterhaald fenomeen? En krijg je als vrouwelijke starter de lachers op de hand omdat je omgeving denkt dat je de zoveelste bent die een 'webshopje voor erbij' begint om haar vrije uurtjes te vullen? Deze en andere vragen rondom vrouwelijk ondernemerschap behandelt directeur Willem Overbosch van MKB Servicedesk met Daniëlle Kleyheeg van i4talent en met Annegien Blokpoel van PerspeXo.

Daniëlle Kleyheeg

Daniëlle Kleyheeg is ondernemer en directeur van i4talent, een detacheringsbureau met ruim zeventig werknemers. Kleyheeg is opgenomen in de TheNextWoman100: een lijst met de honderd meest invloedrijke zakenvrouwen van Nederland. Ze zit vol ambitie, gedrevenheid en passie en vertelt graag over ondernemerschap. Wat vindt zij van de positie van vrouwelijke ondernemers in Nederland en wereldwijd?

Annegien Blokpoel

Annegien Blokpoel is ondernemer en oprichter van PerspeXo, waarmee ze directies en DGA's ondersteunt bij het vergroten van de winst en waarde van hun bedrijf. PerspeXo heeft onlangs onderzoek gedaan onder 150 vrouwelijke en 350 mannelijke ondernemers, waaruit onder meer bleek dat vrouwelijke ondernemers beter zijn dan mannelijke ondernemers op het gebied van marketing, communicatie en identiteit. Mannen zijn juist weer beter in financiën. Volgens Blokpoel zou een bundeling van de krachten van mannen en vrouwen binnen één bedrijf, een verbetering in de bedrijfsvoering opleveren. Mannen en vrouwen versterken elkaar, vindt de ondernemer.