Mkb-organisaties tegen starten vanuit WW

Bouworganisaties vrezen oneerlijke concurrentie
Drie bouworganisaties hebben een brandbrief gestuurd naar het sociaal overleg om te protesteren tegen de mogelijkheid om als zzp’er te starten vanuit de WW. Uitkeringsinstantie UWV moedigt starten vanuit een WW aan, maar de mkb’ers zien het als oneerlijke concurrentie.
Ook een bedrijf starten?
Klik hier
Lees hoe in het gratis whitepaper
Naar MijnMKB
Meer weten over verzekeringen?
Klik hier
Ga naar het dossier
Naar het dossier
Bouworganisaties Aannemersfederatie Nederland, de Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven (NOA) en OnderhoudNL hebben een brief gestuurd omdat zij vrezen dat het mkb niet genoeg wordt gehoord in het overleg tussen werkgever- en werknemersorganisaties. 
 
“We zijn niet tegen zzp’ers, integendeel. Maar de faciliteiten om vanuit de WW een bedrijf te starten worden feitelijk betaald door ondernemers met personeel. En vaak hanteren deze zzp’ers tarieven die onder de prijs in de markt liggen”, zegt NOA-directeur Frank Rohof tegen De Telegraaf.
 
Gelijk speelveld
Ook vinden de federaties dat zzp’ers verplicht een arbeidsongeschiktheids- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering moeten hebben. Rohof: “Als zzp’ers hier niets voor regelen, dreigen risico’s op derden of op de samenleving te worden afgewenteld. Een verplichting zorgt voor een gelijker speelveld.”
 
De organisaties pleiten verder voor een soepeler ontslagrecht en zijn tegen het quotum voor bedrijven met meer dan 25 werknemers om minimaal 5 procent arbeidsgehandicapten aan te nemen.  

 

 


Vraag niet beantwoord of nog een vraag?

MKB Servicedesk helpt je graag verder!

92 procent van de starters is zzp'er

Aantal opheffingen onder ondernemingen daalt flink
92 procent van de startende ondernemers in januari 2013 is zelfstandige. Ter vergelijking: in totaal behoort bijna 70 procent van de actieve...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten