Tien jonge ondernemingen strijden om titel 'Studentenbedrijf van het Jaar'

Mbo'ers en hbo'ers maken zich klaar voor pitch in finale

22 oktober 2013

Dat jong ondernemen helemaal van nu is, bewijzen de finalisten van de wedstrijd 'Studentenbedrijf van het Jaar'. Hard oefenen ze op hun pitch die ze maandag 10 juni voor een professionele vakjury doen.

In dit artikel

Een bloemenvaasje van reageerbuisjes, slimme veters, modulaire bloembakken, een tablethouder gemaakt van oude bureaulampen, een usb-aansluiting voor op de fiets, of toch een portable extern accu voor je mobiel? Welk product gaat de Nederlandse eer verdedigen tijdens de Europese finales van Studentenbedrijf van het Jaar in Londen en Luik in juli? 

Dat wordt duidelijk op maandag 10 juni aanstaande, als vijf mbo studentenbedrijven en vijf hbo studentenbedrijven strijden om de titel Mbo Studentenbedrijf van het jaar en Hbo Studentenbedrijf van het Jaar.

Luik en Londen

De tien finalisten hebben de afgelopen maanden hun producten op een ingenieuze manier op de markt gezet. Na de eerste strijd tijdens de halve finale, staan ze nu op het hoofdpodium. De winnaars van deze Nederlandse studentenstrijd verdedigen Nederland tijdens de Europese finale van 3 tot 5 juli in Luik (hbo) en van 17 tot 19 juli in Londen (mbo).

Vakjury

In het DeLaMar theater in Amsterdam beoordeelt een vakjury de finalisten op basis van hun ondernemingsplan en jaarverslag, de juryondervraging en hun elevator pitch. Gastheer en presentator Arko van Brakel (directeur De Baak, eigenaar Nieuwe Helden) zal alle bedrijfspresentaties aan elkaar praten. 

De HBO-vakjury bestaat uit

  • Jacqueline Zuidweg – Zakenvrouw van het jaar 2012, Zuidweg&Partners

  • Joris Putman -  Producer Green Dream Productions (presentator Watt nu?)

  • Arjan Suijker – NBA Young Profs

De MBO-vakjury bestaat uit

  • Willem Overbosch – oprichter en eigenaar van MKBServicedesk

  • Richard van de Coevering – directeur ABN AMRO YourBusiness Banking Regio Zuid West

  • Guus Broesterhuizen– directeur Agentschap NL, NL Octrooicentrum

Auteur

Lenneke Arts