Talentvolle starters voor mkb door traineeships

MKB-Nederland wil hoogopgeleide starters in midden- en kleinbedrijf

05 juli 2013

De jacht op hoogopgeleide talenten is geopend door ondernemersvereniging MKB-Nederland. Waar nu de grote multinationals er meestal vandoor gaan met talenten, zijn het in de toekomst ondernemers die deze hoogopgeleiden tot hun personeel mogen rekenen. Traineeships moeten dit mogelijk maken.

Regelingen en kortingen voor je personeel, het kán!

Deze traineeships gaat MKB-Nederland organiseren samen met uitzendorganisatie Unique, talentmanagementbureau Laurens Simonse Groep (LSG) en hogeschool Inholland.

'Mkb júist aantrekkelijk voor talent'

Het doel is dat ambitieuze, talentvolle studenten een carrière in het midden- en kleinbedrijf net zo aantrekkelijk gaan vinden als werken voor een multinational. MKB-Nederland-voorzitter Hans Biesheuvel: "Het mkb biedt hoogopgeleide starters veel voordelen. Juist in het mkb heb je sneller kans om meer verantwoordelijkheden te krijgen en door te groeien."

Pilot in Rotterdam

Een pilot van het project start de komende twee jaar in en rond Rotterdam. De organiserende partijen gaan ondernemers daar helpen bij hun zoektocht naar hoog opgeleid talent. Talentvolle afstudeerders krijgen een plek bij mkb-bedrijven en zowel de werknemers als de ondernemers krijgen een jaar lang intensieve begeleiding. Bij succes breiden MKB-Nederland, Unique, LSG en Inholland het project uit naar andere regio's.

Babyboom

De reden dat MKB-Nederland juist nu begint met de traineeships, is dat ondernemers op dit moment vaak de strijd om talentvolle starters verliezen van hun grote concurrenten. Biesheuvel: "Tel daarbij het opvolgingsprobleem van bijna 100.000 ondernemers in de babyboomleeftijd bij op en het wordt duidelijk dat we nu aan de slag moeten." 

Opvolger opleiden

Ondernemers hebben niet alleen moeite om hoog opgeleide talenten aan zich te binden; ze vinden het ook lastig om hen te begeleiden tot opvolger. Via dit project worden ze gecoacht bij het erkennen, herkennen en ontwikkelen van talent binnen hun onderneming. Uiteindelijk moet het traineeship ervoor zorgen dat het 'gat' tussen hoger onderwijs en de behoeften van ondernemers in een korte tijd gedicht wordt.

Auteur

Lenneke Arts