Nepfacturen 'Handel Registratie voor het MKB' in omloop

Lees de kleine lettertjes: factuur is eigenlijk een aanbieding
Betalen voor 'Handel Registratie voor het MKB'? Pas op, ondernemers krijgen facturen voor hun 'handelregistratie' voor de periode 2013 - 2014, maar dit is eigenlijk acquisitie.
Gebruik liever social media
Klik hier
Lees hoe in het gratis e-book
Naar MijnMKB
Zo pak je marketing wél aan
Klik hier
Lees het whitepaper
Naar MijnMKB
 
 
Ondernemers wordt gevraagd 246 euro over te maken. Inclusief btw komt dit op 297,66 euro. In de kleine lettertjes staat dat het om een aanbieding staat en niet om een factuur. Ook staat hier dat de registratie bij de Kamer van Koophandel losstaat van registratie bij Gids voor MKB, de organisatie achter de 'aanbieding'. 
 

Onbereikbaar

De website van Gids voor MKB blijkt niet te bestaan en het telefoonnummer dat in de telefoongids staat voor Gids voor MKB is niet in gebruik. Op een e-mail die MKB Servicedesk heeft gestuurd, is niet gereageerd. MKB Servicedesk heeft dus niet kunnen achterhalen wat je als ondernemer nu precies krijgt als je 297,66 euro overmaakt.
 
Toch raadt de organisatie met klem aan het geld over te maken. "Bij niet tijdige betaling vervalt uw vermelding in het register en bent u niet meer vindbaar totdat betaling volgt", staat in de 'aanbieding' die ondernemers krijgen. Voor een voorbeeld van de 'aanbieding' voor Handels Registratie voor het MKB (sic), klik rechtsonder in beeld op downloads.
 

Fraude

Het Steunpunt Acquisitiefraude is op de hoogte van de acquisitieactie van Gids voor MKB. Volgens het forum van TROS Radar stuurde de organisatie in 2011 ook al aanbiedingen die verdacht veel op facturen leken. Trap er niet in. Lees hier wat je kunt doen om geen slachtoffer te worden van acquisitiefraude.
 

Pas op voor nepfacturen van octrooibureaus!

Het Nederlandsch Octrooibureau slaat alarm
Heb je onlangs een factuur ontvangen om je octrooi te handhaven of je merk- of modelinschrijving te verlengen? Pas op, oplichters proberen ondernemers...

Pas op voor een telefoontje van Domein Regulatie Benelux!

Blokkade van je internetdomein is flauwekul
"Iemand heeft geprobeerd jouw domeinnaam, maar dan eindigend op .net, .eu of .info, vast te leggen. Omdat jij de naam met .nl bezit, is deze...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten