Is een BV nog wel de beste rechtsvorm voor je bedrijf?

Overstap naar eenmanszaak kan aantrekkelijk zijn
Je hebt voor je dienstverlenend bedrijf al een aantal jaar een BV als rechtsvorm. Intussen vallen door de crisis je omzet en bedrijfsresultaat nogal tegen en het wordt er maar niet beter op. Dat kan er toe leiden dat een BV fiscaal gezien niet meer de meest optimale rechtsvorm voor je bedrijf is. Je betaalt dan, simpel gesteld, te veel belasting.
Meer weten over rechtsvormen?
Klik hier
Download het whitepaper
Naar MijnMKB
Als je al een tijdje te maken hebt met dalende omzetten, kan het interessant worden om je diensten vanuit een eenmanszaak te gaan aanbieden. Vooral nu duidelijk is geworden dat de overheid de zelfstandigenaftrek ongemoeid laat.

Of het in jouw specifieke geval gunstig is om voor deze switch te gaan, is afhankelijk van een groot aantal factoren. Op internet zijn tools beschikbaar om te bepalen of de overstap van een BV naar een eenmanszaak - en vice versa – de meest voordelige keuze voor jouw bedrijf is.

 

Wat zijn de voordelen van een eenmanszaak?

Als je een eenmanszaak hebt, kun je - mits je voldoet aan het urencriterium - gebruik maken van de ondernemersaftrek. Dat kan dus financieel voordeel opleveren. Daarnaast hoef je geen rekening te houden met - fictief - loon van de DGA.


En de nadelen?

Een groot nadeel van een eenmanszaak is dat je hoofdelijk aansprakelijk bent voor eventuele schulden van je bedrijf.

Dossiers

Forse stijging oprichting bv’s

Flex-bv populair
Ondernemers kiezen na de invoering van de flex-bv steeds vaker voor de besloten vennootschap als rechtsvorm. Het aantal opgerichte bv’s is in het...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten