5000 deelnemers lanceren onderneming tijdens Startup Weekend

In 54 uur naar de perfecte startup

25 november 2013

In één weekend tijd, zijn we wereldwijd vijfduizend ondernemingen rijker. Dankzij het Startup Weekend, waarin marketeers, developers en designers 54 uur aan de slag gaan met hun business ideeën.

In vijf stappen een bedrijf starten

Startup weekend is een wereldwijd event dat dit weekend op 66 locaties over de hele wereld plaatsvindt. Met vijfduizend deelnemers, waarvan honderd in Utrecht.

Behalve het lanceren van een business idee, heeft het weekend nog veel meer doelen. Hannah Vera van Drunen, organisator/gastvrouw van Startup Weekend Utrecht: “Dit is de plek om je bedrijf je lanceren, te netwerken met interessante mensen en misschien wel je toekomstige medewerkers te ontmoeten.”

Creativiteit

Je zou misschien een jong, hip publiek verwachten op een dergelijk evenement, maar niets is minder waar. Startup Weekend Utrecht wordt bezocht door een divers publiek. Deelnemers blijken ook om verschillende redenen te komen. Ze zoeken de creativiteit die ze in hun dagelijkse werk niet vinden, hopen medestanders voor hun idee te vinden of willen naast hun al bestaande bedrijf een nieuw product lanceren. 

Weg naar succes

Dat deelname aan Startup Weekend succesvol kan zijn, bewijst winnaar van het weekend uit 2011: designer Ernest Mistiaen. Met zijn idee voor de app 'Gigg', waarmee je bands kunt beoordelen op basis van een live performance, won hij maar liefst drie prijzen. Bovendien wordt de app eind dit jaar gelanceerd in de App Store.

MKB Servicedesk

MKB Servicedesk is het hele weekend aanwezig in Utrecht. Na de kick-off op vrijdagavond hebben de deelnemers hun idee gepitcht, waarna ze groepen hebben gevormd om hun ideeën uit te bouwen. De komende twee dagen worden de deelnemers geïnspireerd, gecoacht en beoordeeld door ondernemers die hun strepen hebben verdiend en hun kennis graag willen delen. Zondag eindigt het event met een prijs voor de winnaar van het beste idee.

Meer weten over het Startup Weekend? Bezoek de website of volgt #swUtrecht op Twitter.