Gebruik maken van de starterscoach

Hoe vind ik als starter iemand die me kan begeleiden?

22 augustus 2012

Als starter kan je elk advies goed gebruiken. Er komt zoveel op je af dat je soms niet meer weet waar je tijd aan moet besteden. Om je wegwijs te maken in de ondernemerswereld heb je de starterscoach.

De coach voor starters speelt een belangrijke rol voor elke beginnende ondernemer. Als iemand met ervaring wil luisteren naar de dingen die bij jouw onderneming gaande zijn, is dat alleen maar positief. Een starterscoach onderscheidt zich op drie verschillende gebieden:

  • Kennisoverdracht: Het gaat dan om algemene zaken als het maken van businessplannen bijvoorbeeld en hoe een markt te bespelen.

  • Individuele coaching: Hierbij gaat de starterscoach dieper op bepaalde dingen in en door (kleine) adviezen over specifieke zaken kun je verder geholpen worden.

  • Netwerken: Elke startende ondernemer loopt er in het begin tegenaan. Je kent nog niemand in het vak en vaak gunnen ondernemers uit verschillende beroepsgroepen elkaar hun klanten. Mond tot mond-reclame is heel belangrijk maar dan moet je wel kunnen netwerken. De starterscoach kent de mensen in het wereldje. Hij loopt er al jaren in rond en kan je er wegwijs in maken. Hij introduceert je bij de belangrijke mensen en zorgt voor een 'who is who' van jouw beroepsgroep.

Businessplan

Een starterscoach kan een grote rol spelen bij je businessplan. Samen kunnen jullie ervoor te zorgen dat je dromen waar gemaakt kunnen worden. Realistische doelen stellen is daarbij heel belangrijk. Als starter wil je nou eenmaal snel groeien en soms kun je als ondernemer iets te enthousiast raken. Je moet zorgen dat jouw product goed in de markt komt te liggen. Een starterscoach is creatief en ook zelf een ondernemer. Waarom zelf het wiel opnieuw uitvinden?

Waar vind ik een starterscoach?

Goed, dat een starterscoach nuttig kan zijn en zeker in het begin leerzame dingen kan aanreiken, dat is duidelijk. Maar waar vind je een goede starterscoach? Niet elke ondernemer zit immers te wachten op een starter die wegwijs wil in de ondernemerswereld. En als je dan een paar ondernemers hebt gevonden, die je kunnen helpen, hoe selecteer je dan? Over dit soort zaken hoef je niet na te denken. De MKB Servicedesk kan je helpen aan een goede starterscoach. Wij selecteren en zorgen voor een passende match. Zodat je er niet alleen voor staat in die eerste paar moeilijke jaren van het ondernemerschap.