E-book Eerste hulp bij Starten

Succesvol een bedrijf beginnen

10 november 2014

Ondernemerschap wint aan populariteit en het aantal starters groeit als nooit tevoren. Maar van alle nieuwe bedrijven die jaarlijks ontstaan, is zo’n 70 procent na vijf jaar alweer verdwenen. Omdat een goed begin juist voor ondernemers het halve werk is, hebben MKB-Nederland en Rabobank Nederland samen de uitgave Eerste Hulp bij Starten uitgebracht: een praktisch handboek om de start van je bedrijf succesvol te maken.

Wat heeft het boek mij te bieden?

Eerste hulp bij Starten leidt starters stapsgewijs toe naar een optimale voorbereiding. Hoe kom ik erachter of mijn idee kans van slagen heeft en wat zijn mijn kwaliteiten als ondernemer? Hoe breng ik mijn markt in kaart, welke rechtsvorm kies ik, hoe zet ik een goede administratie op, hoe schrijf ik een ondernemingsplan en hoe financier ik vervolgens mijn bedrijf? Al dit soort vragen en meer worden uitvoering behandeld. Het boek biedt tal van verwijzingen naar online tools, bronnen en instanties die de starter verder kunnen helpen. Er staan ook interviews met ervaren ondernemers in, die vertellen hoe zij de verschillende zaken hebben aangepakt.

Hoe kom ik aan het boek?

Het E-book wordt aangeboden in het reeds bestaande programma/ontwikkeltraject The Next Entrepreneur, waarmee MKB-Nederland en Rabobank Nederland het ondernemerschap willen stimuleren en starters uitdagen zich voortdurend te verbeteren. Naast de verkiezing van de meest vernieuwende starter van Nederland, bevat The Next Entrepreneur een Kennistraject. Voor dit traject kunnen starters zich kosteloos aanmelden waarna zij stapsgewijs voorzien worden van:

  • de E-books Eerste hulp bij Social media, Financiering en vanaf nu dus ook Starten

  • diverse whitepapers en video’s over uiteenlopende startersthema’s

  • handige tools voor onder andere je marktonderzoek en ondernemingsplan

  • inspiratie, kennis en netwerkmogelijkheden tijdens het The Next Entrepreneur Event

Lees meer over Eerste hulp bij Starten en The Next Entrepreneur.

Auteur

Ronald de Snoo

Ondernemer binnen een onderneming Mijn naam is Ronald de Snoo, projectmanager bij MKBSD. In 2011 rondde ik in Arnhem mijn opleiding Communicatie af en startte ik bij MKB Servicedesk. In deze sterk groeiende organisatie rolde ik vanaf mijn start van de ene functie in de andere en heb ik in korte tijd van veel van de verschillende werkzaamheden binnen een organisatie mogen proeven.