Vrouwelijk ondernemerschap in het RadioCafé

MKB RadioCafé 19 september 2014

23 september 2014

In de nieuwste uitzending van MKB Radio veel aandacht voor de vrouwelijke kanten van het ondernemerschap. Nicolette Loonen is te gast en vertelt over Vera, een platform met een vrouwelijke touch. Ze heeft Marjolein Oomen van Double Dutch Design meegenomen als rolmodel.

Meer vrouwen als ondernemer, daar pleit Nicolette Loonen voor. Met haar Vera Community probeert zij zoveel mogelijk vrouwen te helpen met ondernemerschap. Advies, tips, coaches en investeerders, niets gaat haar te ver om meer vrouwen aan de ondernemers-top te krijgen.

Marjolein Oomen heeft een bijzonder lingeriemerk voor cup D+ ontwikkeld. Zij laat haar crowdfundingcampagne via Vera verlopen.

Familiebedrijf

Ondernemers Brigitte en Patricia Buis schreven samen het boek ‘De kracht van familiebedrijven’. Het bespreekt hoe de menselijke factor een zeer belangrijke rol speelt bij stabiele en succesvolle familiebedrijven. Het auteursduo maakt zaken bespreekbaar en neemt de lezer mee in veranderingsprocessen. In het RadioCafé geven de gezusters Buis hun boek gratis weg aan de trouwste luisteraars.

Een soort Airbnb voor vergaderruimtes en flexwerkplekken; zo omschrijft de 25-jarige Maayke Schlee haar bedrijf Meetberry. Daar kunnen geïnteresseerden bieden op beschikbare plekken.

Presenteren

Gebruik jij nog Powerpoint, of toch liever Prezi? Een presentatie maken doe je tegenwoordig in de cloud en liefst non-lineair. De mensen achter Prezi zijn live in de studio om uit te leggen waarom ze zich op zzp’ers en mkb’ers richten.

Ook heren in deze editie van het RadioCafé: *Bliep is een fantastisch voorbeeld van jong ondernemerschap; rechtstreeks vanuit de schoolbanken gooien ze de telecommarkt op z’n kop. En Martin van Kempen legt uit hoe het zit met de btw-gevolgen van Prinsjesdag.

Deelbare gesprekken

Ondernemers spreken elkaar bij MKB Radio, te beluisteren op mkbradio.nl. Alle interviews zijn daar ook los te horen en te delen. Het MKB RadioCafé wordt dagelijks vier keer uitgezonden: ‘s ochtends om 7.00 uur, ‘s middags om 12.00 uur en om 17.00 uur, en ‘s avonds om 9 uur. De talkshow en de afzonderlijke interviews zijn te ook beluisteren via de gratis smartphone-apps.