Radiocafé met allerhande start-ups, van hockeysticks tot sloffen

MKB RadioCafé 5 februari

11 februari 2015

In de nieuwste editie van het MKB RadioCafé presenteert Bram Donkers de meest uiteenlopende ondernemers. De start-ups hebben aan deze stamtafel verschillende verschijningsvormen: we gaan van de authentieke Oostenrijkse pantoffel naar een hockeystick voor kleine kinderen.

Aan de stamtafel allereerst een gezellige gast, want Bart Kessels focust op alles wat met vergaderen te maken heeft. Hij lanceert in het RadioCafé zijn boek, waaruit blijkt dat Kessels de vergadering beschouwt als goudmijn. En niet alleen voor zichzelf. 

Oostenrijkse sloffen

Anneke Lips runt sinds kort een webshop waarin ze Oostenrijkse sloffen verkoopt. Een zeer authentiek product dat ze eigenhandig importeert, van een Tuflaa-branding voorziet en vervolgens wordt overstelpt door de vraag, want Nederland heeft blijkbaar koude voeten.

De Upstarter

Mariette Ruggenberg heeft de oplossing voor verborgen jeugdwerkloosheid. Het probleem: hoogopgeleide jongeren hebben vaak een baan onder hun niveau. Ze richtte daarom De Upstarter op, een bureau dat afgestudeerden koppelt aan start-ups. Ook in het buitenland.

Hij was marketingman bij ING bank, maar is nu ondernemer bij mkb-bedrijf Swink: Niels van Buren. Hij vertelt in het RadioCafé over die opborrelende passie voor ondernemerschap en hoe het bevalt als vrije jongen.

Conflicten

Judith Stoop is communicatiestrateeg, maar daarnaast is ze sinds kort geregistreerd mediator. Stoop Mediation richt zich op bemiddeling bij zakelijke conflicten.

En Paulien Kok is te gast aan de stamtafel. Ze is de drijvende kracht achter Sportivation, een bedrijf dat vernieuwende producten maakt waarmee kinderen zich kunnen ontwikkelen. Ze presenteert de Fantastick.