Belastingen

Meer belastinggeld naar onderwijs

Ondernemers willen meer geld naar onderwijs

Ondernemend Nederland vindt dat er meer belastinggeld naar het onderwijs mag. In een onderzoek van BNR en Intomart GfK noemt 80% van de ondernemers het onderwijs als beleidsterrein waar ze meer voor willen betalen.

02 maart 2020

Wat is de gebruikelijkloonregeling?

Regels Belastingdienst rond hoogte loon DGA

Wanneer je directeur-grootaandeelhouder (DGA) bent, en dus een aanmerkelijk belang hebt in het bedrijf waarvoor je werkt, geldt voor jou de gebruikelijkloonregeling. Maar wat houdt deze regeling precies in?

04 februari 2020

Hoe ga ik om met reiskostenvergoeding voor mijn personeel?

Uitleg over de meestvoorkomende reiskostenvergoedingen

De meeste medewerkers zullen met eigen vervoer of openbaar vervoer naar de zaak komen. Deze reiskosten worden vaak vergoed door jou, de werkgever. In welke situaties is dit verplicht en hoe ga je hier mee om?

25 september 2019

Ik wil met mijn webwinkel producten leveren aan EU landen. Hoe zit het met de btw?

Wat als je afnemer zich in het buitenland bevindt?

Internet is internationaal, dus het is niet gek als je een bestelling vanuit het buitenland krijgt. Maar hoe zit het eigenlijk met de btw als je aan een ander EU-land levert?

30 augustus 2019

De Jager versoepelt boetes late belastingafdracht

Ondernemers die te laat zijn met de maandelijkse afdracht van btw krijgen niet meer automatisch een boete.

Staatssecretaris De Jager van Financiën kondigt dit aan in de aprileditie van het magazine Ondernemen! van MKB-Nederland, dat volgende week verschijnt.

26 september 2016

Vrijwillige verbetering van je belastingaangifte

Voorkom een verzuimboete van de fiscus

Als je te laat of onjuist aangifte doet, komt je dat al gauw op een boete van de fiscus te staan. Daarnaast mag je ook nog eens rente gaan betalen. Dat is natuurlijk extra zuur als er bij vergissing een foutje in je aangifte is geslopen en je daardoor bijvoorbeeld te weinig BTW of loonheffing hebt afgedragen.

26 september 2016

Dien voor 1 mei je belastingaangifte in!

Checklist en tips voor belastingaangifte inkomsten- en vennootschapsbelasting

Niet vergeten: je aangifte inkomstenbelasting moet vóór 1 mei bij de Belastingdienst binnen zijn. Voor de belastingaangifte vennootschapsbelasting heb je nog iets meer tijd. Deze moet voor 1 juni binnen zijn. Wat moet je weten?

15 maart 2016

Stichting ZZP Nederland wil af van VAR

Stichting wil ook verruiming pensioenopbouw

Stichting ZZP Nederland heeft een brief gestuurd naar de Commissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid waarin ze vragen om afschaffing van de VAR en verruiming van de pensioenopbouw. Ook wil de stichting dat een AOV betaalbaarder wordt voor zzp'ers.

02 februari 2016

Hoe ga ik om met de administratie rond mijn bedrijfsauto’s?

De regels rond de fiscale bijteling van bedrijfsauto’s

Wanneer je bedrijf een wagenpark heeft is het verstandig om even stil te staan rond de organisatie en administratie van het gebruik van de auto’s. Afhankelijk van of het bestel-of personenauto’s betreft heb je verschillende mogelijkheden.

19 maart 2014

Consument naar buurland gejaagd door 'bierbelasting'

Een door het kabinet voorgenomen accijnsverhoging op bier van 30 procent zorgt ervoor dat consumenten dit product in Duitsland gaan kopen. Dat vreest de brancheorganisatie Centraal Brouwerij Kantoor (CBK).

27 september 2013

Getoond 11 tot en met 20 van 54 totaal, er zijn meerdere pagina's