Belastingen

Voorkom een boete en meld snel achterstallige btw aan

Belastingdienst controleert strenger vanaf 26 augsutus

Enkele tienduizenden ondernemers moeten nog achterstallige btw aanmelden bij de Belastingdienst. Na 26 augustus gaat de Fiscus hier strenger op controleren. Wie zijn btw niet aanmeldt, loopt kans op een boete.

26 augustus 2013

Alles over het verlaagde btw-tarief

Minder btw betalen voor renovatie- en herstelwerkzaamheden

Vanaf 1 oktober 2010 hoeven ondernemers die renovatie- en herstelwerkzaamheden uitvoeren, slechts 6 procent btw door te berekenen aan hun opdrachtgever. Dit is een tijdelijke maatregel van de overheid om de bouw te stimuleren.

06 augustus 2013

Zzp-trainers willen 0 procent btw

Column Emily Palmer | Teken de petitie

Kort beroepsonderwijs is sinds 1 juli 2010 belast met 19 procent btw en sinds 1 oktober 2012 met 21 procent. Wil jw toch btw-vrij trainingen aanbieden, dan moet je ingeschreven staan bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. Doen?

06 augustus 2013

Eerste gemeente belooft OZB-belasting te bevriezen

Gemeente Kapelle beantwoordt wens MKB-Nederland

De Zeeuwse gemeente Kapelle komt ondernemers tegemoet en kondigt aan de tarieven voor de onroerendezaakbelasting (OZB) niet te verhogen. Belangenvereniging MKB-Nederland heeft alle gemeenten hier in juni een brief over gestuurd.

10 juli 2013

Wat is fictief loon en wat moet ik ermee?

Verplicht loon uit je BV halen?

Fictief loon is een fiscaal begrip. Het is loon, dat je als zogeheten directeur-grootaandeelhouder per jaar tenminste aan loon moet opnemen als je arbeid verricht voor een B.V. In de praktijk wordt ook gesproken van gebruikelijk loon.

22 augustus 2012

Auto zakelijk of privé?

Wat is het meest voordelige?

Als je een auto voor je bedrijf nodig hebt en ondernemer voor de inkomstenbelasting bent, dan heb je meestal de keuze of je de auto als privé- of ondernemingsvermogen aanmerkt. Hoe zit dat?

13 augustus 2012

Wat houdt de verpakkingenbelasting in?

Vrijstelling voor de eerste 15.000 kilo

Op 1 januari 2008 is de nieuwe verpakkingenbelasting in werking getreden. De verpakkingenbelasting is ingesteld om bij te dragen aan het terugdringen van de hoeveelheid verpakkingen en een verschuiving naar milieuvriendelijkere verpakkingen. Het uitgangspunt hierbij is dat de vervuiler betaalt. Voor de eerste 15.000 kilo krijg je een vrijstelling.

13 augustus 2012

Welke giften zijn aftrekbaar bij de belasting?

En wat is een ANBI-instelling?

Ook als ondernemer geef je soms aan goede doelen. Giften zijn aftrekbaar voor de belasting, maar door een nieuwe regeling geldt dit niet meer voor alle goede doelen. Alleen giften aan een ANBI-instelling komen in aanmerking voor aftrek.

13 augustus 2012

Welke vaste kostenvergoeding mag ik mijzelf als DGA toekennen?

De onderbouwing van een vaste kostenvergoeding

Als je een eigen BV hebt, dan kun je jezelf als directeur-grootaandeelhouder (DGA) een onbelaste vaste kostenvergoeding toekennen. Die is dan bedoel voor kleinere, regelmatig voorkomende zakelijke kosten en is onbelast.

13 augustus 2012

Regeling tijdelijke willekeurige afschrijving verruimd

Investeringen volledig versneld afschrijven

De regeling voor de tijdelijke willekeurige afschrijving (TWA) wordt verruimd. Ondernemers die gebruik maken van de regeling genieten in de toekomst een groter liquiditeits- en rentevoordeel.

13 augustus 2012

Getoond 21 tot en met 30 van 54 totaal, er zijn meerdere pagina's