Belastingen

BTW verhoging gaat niet door

Kabinet ziet af van BTW verhoging door succesvolle lobby MKB-Nederland

De btw-verhoging is van de baan. Het kabinet was van plan om die belasting volgend jaar te verhogen van 19 tot 20 procent, maar dat gaat niet door. Premier Balkenende sprak van "een openingszet om te voorkomen dat de economie zich slechter ontwikkelt dan nodig".

15 december 2009

Zelfstandige ondernemer en urencriterium

Ben je ondernemer of niet?

Met enige regelmaat moeten rechters beslissen over de vraag of een ondernemer in een jaar heeft voldaan aan het zogenaamde urencriterium.

15 december 2009

Digitaal aanvragen VAR nog niet mogelijk

Vanaf 1 september je VAR 2009 aanvragen bij de belastingdienst

Ondanks eerdere berichten van de Staatssecretaris van Financiën Dhr. de Jager is het nog niet mogelijk de verlenging van de VAR digitaal bij de Belastingdienst aan te vragen. Je zult het nu dus nog moeten doen met het papieren formulier.

15 december 2009

DGA geen belastingplichtige voor omzetbelasting

Beleid belastingdienst naar aanleiding uitspraak EG-Hof

Op 18 oktober 2007 bepaalde het Hof van Justitie van de EG dat de directeur-werknemer, die enig bestuurder, aandeelhouder en werknemer van de BV is, zelf geen belastingplichtige is voor de BTW, de Motorrijtuigenbelasting en de BPM als hij in naam en voor rekening van de BV werkzaamheden verricht. Dit in antwoord op vragen van het Gerechtshof te Amsterdam. Op 21 december 2007 heeft de Staatssecretaris van Financiën zijn beleid naar aanleiding van dit arrest bekend gemaakt.

15 december 2009

Getoond 51 tot en met 54 van 54 totaal, er zijn meerdere pagina's