Week van de Ondernemer

Hoe werkt het Arbeidstijdenbesluit?

Uitzonderingen op de Arbeidstijdenwet

In Nederland zijn alle wettelijke regels over werktijden opgenomen in de Arbeidstijdenwet. Maar voor sommige werknemers of beroepen zijn aanvullende regels voor werktijden, pauzes en rusttijden van toepassing. Die zijn opgenomen in het Arbeidstijdenbesluit.

17 februari 2021

Week van de Ondernemer: Eindhoven

Inspiratiesessies, presentaties en netwerkborrels

De Week van de Ondernemer (WvdO) is een van de belangrijkste events voor ondernemers. Het wordt jaarlijks op verschillende plekken in Nederland georganiseerd. Deze week is Eindhoven aan de beurt.

06 september 2018

Weekly Hangout: Waar liggen mijn groeikansen?

Uitzending vanaf de Week van de Ondernemer

Bekijk de uitzending vanaf de Week van de Ondernemer, waarin we spreken met groei-expert Annegien Blokpoel en ondernemer Klaas Joosten die leert ontdekken waar de groeikansen liggen voor zijn bedrijf.

06 september 2018

Waar sta jij voor als ondernemer?

En 10 vragen over trots, duurzaamheid, verandering en ACTIE

Stel jezelf eens de vraag wat je als ondernemer eigenlijk voorstelt: “Waar sta jij nu echt voor?” Dat was de uitdaging die Leen Zevenbergen de aanwezige ondernemers bij de ontbijtsessie van het Ondernemers voor Ondernemer netwerk meegaf.

22 maart 2018

Lodewijk Asscher reikt ElkeDagBeterAward uit aan koekjesbakkerij Veldt

Bekijk het interview met de minister en de winnaar

Directeur Kees Pater van koekjesbakkerij Veldt heeft de ElkeDagBeterAward 2014 in de wacht gesleept. Hij kreeg de trofee uit handen van minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

14 april 2014

RadioCafé presenteert hoogtepunten uit de Week van deOndernemer

MKB Radiocafé 11 april

Het MKB RadioCafé komt deze week uit de mobiele MKbuzz radiostudio op het Jaarbeursplein in Utrecht, vanaf de Week van de Ondernemer. Bram Donkers presenteert alle hoogtepunten van dit evenement binnen 60 minuten.

14 april 2014

Minister Dijsselbloem belooft lastenverlichting voor ondernemers

Belastingherziening oplossing voor zware lasten mkb

De lasten voor werkgevers moeten omlaag en het kabinet wil zich daar voor inzetten. Dat zei minister Jeroen Dijsselbloem woensdag op de Week van de Ondernemer tegen voorzitter van MKB-Nederland Michaël van Straalen.

14 april 2014

Mkb'ers staan open voor 55-plussers bij sollicitatie

Ondernemers positief over oudere sollicitanten

40 procent van de mkb'ers is bereid om specifiek oudere sollicitanten uit te nodigen voor vacatures. Dat blijkt uit onderzoek van MKB-Nederland en UWV dat werd gepresenteerd tijdens de Week van de Ondernemer.

11 april 2014

Zzp'ers hoeven niet meer te googelen

Lancering van dé Servicedesk voor ondernemende zzp’ers

Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO) en de MKB Servicedesk, onderdeel van de Dutch Network Group (DNG), slaan de handen ineen om beter in te kunnen spelen op de wensen en behoeften van zzp’ers. Op 9 april tijdens het ZZP-Groei Event van de Week van de Ondernemer wordt de eigen unieke ZZP Servicedesk gelanceerd.

11 april 2014

Koekjesbakkerij Veldt verkozen tot vitaalste bedrijf van Nederland

Winnaar vooral trots op medewerkers: 'Die hebben het gedaan!'

De ElkeDagBeterAward gaat dit jaar naar Koekjesbakkerij Veldt uit Veenendaal. De jury heeft Veldt gekozen als vitaalste bedrijf van Nederland. Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid overhandigde de award vandaag tijdens de Week van de Ondernemer in Utrecht aan trotse directeur Kees Pater van de koekbakkerij.

10 april 2014

Eerste exemplaar boek Groei uitgereikt aan minister Dijsselbloem

Boek Eerste hulp bij Groeien helpt ondernemers bij de volgende stap

In het boek Eerste hulp bij Groeien lees je de ervaringen van vijf groeiondernemers, tips van experts en maak je kennis met het proces van bedrijfsgroei. Verne Harnish, Arko van Brakel, Pieter van Osch en Rinke Zonneveld aan het woord over dit nieuwe boek. Michaël van Straalen heeft vandaag het eerste exemplaar van het boek Groei aan minister Dijsselbloem uitgereikt tijdens de Week van de Ondernemer.

10 april 2014

Dit is de ZZP Servicedesk

Platform voor zelfstandigen gelanceerd

Vrij, maar niet alleen. Dat is het gevoel dat ZZP Servicedesk zelfstandig ondernemers in Nederland wil geven. De ZZP Servicedesk is woensdag gelanceerd op de Week van de Ondernemer. Esther Raats-Coster van Platform Zelfstandige Ondernemers en Michaël van Straalen van MKB Nederland hebben het startsein gegeven.

10 april 2014