Dossier Ondernemingsraad

 
Gerben_051---portret.jpg

Hoe richt je een RvA op?

Column Gerben van der Werf | Weten wat te doen
Je bent op zoek naar een groep vertrouwenspersonen waarmee je een goed gesprek kunt voeren, los van je accountant of bankier. Een Raad van Advies (RvA) kan die rol vervullen, door de inbreng van waardevolle kennis en ervaring. Maar hoe ga je nu precies te werk als je een RvA wilt oprichten? Wat zijn de eerste stappen en hoe behoed je jezelf voor onnodige valkuilen?
judithlangeveld.png

Russisch boycot: werktijdverkorting of reorganisatie?

Judith Langeveld: 'Overheid moet meewerken'
Het Russische importverbod treft veel Nederlandse bedrijven: telers, productiebedrijven, maar ook handelsbedrijven en transportbedrijven. In een aantal gevallen zijn (ingrijpende) maatregelen nodig, want het importverbod zal tenminste een jaar duren. Ondernemers zullen moeten snijden in de organisatiekosten als de omzet (gedeeltelijk) wegvalt. Welke mogelijkheden heb je als ondernemer?
Bart.jpg

'Ondernemer, organiseer je eigen interne tegenmacht'

Column Bart Groothuis | De vliegende Greenpeace-directeur
De afgelopen dagen heeft de Greenpeace-directeur de krant gehaald omdat hij twee keer per maand (eerst wekelijks) met het vliegtuig heen en weer pendelt tussen werk (Amsterdam) en thuis (Luxemburg). Ik word een beetje verdrietig als ik dit soort berichten in de krant over Greenpeace lees.

Hoe overleg ik met de Ondernemingsraad?

Als leiding van het bedrijf is het belangrijk om goed samen te werken met de Ondernemingsraad of de Personeelsvertegenwoordiging.
wetboeken_recht.jpg

Welke rechten heeft een ondernemingsraad?

Een uitleg van de rechten van de OR
Wat heeft de ondernemingsraad daadwerkelijk te zeggen over je bedrijf? De OR heeft een aantal bevoegdheden waarmee je rekening moet houden bij het runnen van je bedrijf.
vergader_kantoor.jpg

Wat is een ondernemingsraad?

En hoe zet ik een ondernemingsraad op?
Je onderneming groeit en het personeelsbestand ook. Vanaf een werknemeraantal van vijftig ben je volgens de Wet op de Ondernemingsraad verplicht een Ondernemingsraad (OR) op te zetten. Hoe werkt dat?

Actueel in Ondernemingsraad

 

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten