Jong Ondernemen

Starters desk

Op jonge leeftijd starten

Dit zijn de voor- en nadelen van jong ondernemen

Jong starten als ondernemer heeft zo z’n voor- en nadelen, blijkt uit de praktijk. We vroegen drie CEO’s van 30+ met meer dan 10 jaar ondernemingservaring naar hun ervaringen en kwamen tot de conclusie dat elke zonzijde ook een schaduwkant kent.

03 februari 2020

Kan een ondernemer wel op vakantie?

Vakantie nemen is goed voor je omzet

De opdrachten die je misloopt als je een week (of twee, of drie) niet bereikbaar bent. Klanten of medewerkers die vragen hebben die alleen jij kunt beantwoorden. Het werk dat op je ligt te wachten als je weer terug bent… Het zijn allemaal redenen om niet op vakantie te gaan als ondernemer. Maar wist je dat het juist beter is voor je omzet om wel af en toe een break te nemen?

02 september 2019

Ondernemen met een zomers tintje

Hoe bevalt het de ondernemers aan zee?

MKB Servicedesk redacteuren Claartje Vogel en Romy Donk trokken er samen met social media-specialist Tessa Witte op uit met de MKBuzz om ondernemers in Zandvoort te interviewen. Hoe is het om te ondernemen aan het strand?

06 september 2018

Universiteit en mkb: ga samen de grens over!

Column Willem Overbosch | Internationaal ondernemen begint bij universiteiten

Waar zijn die ondernemers die dromen over een lancering in China of het uitbesteden van productie? Waarom doen jullie niet mee aan een Research Project van de universiteit? Samenwerken met de studenten zou heel voordelig kunnen zijn.

01 december 2017

Crowdfunding uitkomst voor studentenbedrijven

Jong Ondernemen en Symbid sluiten overeenkomst

Studentenbedrijven hebben vanaf nu de mogelijkheid om via crowdfundingplatform Symbid investeerders te zoeken die geloven in hun concept. Symbid doet de stap naar de studentenbedrijven om nieuwe ideeën van jonge ondernemers te steunen.

13 januari 2017

Bedrijfsopvolging door management buy in

MKB Trends 2013: Koop een bestaand bedrijf

Bedrijfsopvolging heeft in 2013 grote prioriteit voor MKB-Nederland. Een prima vorm van opvolging is management buy in. Ondernemers die op deze manier een bedrijf overnemen in plaats van vers starten, doen het beter qua overlevingskansen.

23 september 2016

Drie jonge ondernemingen zijn beste studentenbedrijf van Nederland

Knifecleaner, Easybloc en SaleME pakken de winst

Knifecleaner, Easybloc en SaleME hebben alle andere mbo- en hbo-bedrijven achter zich gelaten in de strijd om Beste Studentenbedrijf van het Jaar. De jonge ondernemers melden 'de wereld te gaan veroveren'.

22 september 2016

Top 5: de beste vrijmarkten voor (piep-)jonge ondernemers

Waar openen de ondernemers van de toekomst hun 'winkel' op Koningsdag?

De beste verkoopskills van kinderen komen boven op Koningsdag. De één heeft een nog slimmer businessmodel bedacht dan de ander en onderhandelingstechnieken blijken ze ook prima onder de knie te hebben. Welke markten bieden de beste plek voor deze ondernemers van de toekomst? Een top 5.

09 mei 2016

Student-ondernemers maken innovatieve Cooking Clip

Jonge ondernemers met grote toekomstplannen

Acht jonge studenten van de Haagse Hogeschool ontwikkelden met hun bedrijf B-Yours een innovatief kookhulpmiddel: de Cooking Clip. Met dit product staan ze in de finale van 'Student company van het jaar 2015'. Wat drijf hun tot het ontwikkelen van dit product en wat zijn de toekomstplannen van de jonge ondernemers? Bekijk de video.

15 juni 2015

Ondernemersdroom

Jong ondernemen en MKB Servicedesk

Wat is jouw ondernemersdroom? Een goed product op de markt brengen. De wereld veroveren. In deze video vertellen toekomstige ondernemers wat zij voor ogen hebben. Een video van Jong Ondernemen en MKB Servicedesk.

16 oktober 2014

Europese MBO finale Jong Ondernemen in Londen

Wint S-charger de Europese titel?

S-charger, een bedrijf dat een product in de markt heeft gezet waarmee je 150 procent meer capaciteit op je smartphone krijgt, dingt in Londen mee naar European Company of the Year Competition.

24 februari 2014

Muziekles geven vanuit een bakfiets en blowen in een veilige omgeving

Eerste dag collegetour belooft veel voor de toekomst van ondernemerschap

Het ene idee is nog gekker en ambitieuzer dan het andere en het enthousiasme straalt van de leerlingen van ROC Mondriaan in Den Haag af. De wereld een stukje ondernemender maken, is het doel van de collegetour van MKB Servicedesk en Jong Ondernemen. En óf dat lukt!

27 januari 2014

Ouders hebben het liefst dat hun kind ondernemer wordt

'Eigen baas' gewild beroep voor kroost

Geen dokter, advocaat of profvoetballer. Het is het beroep 'ondernemer' dat Nederlandse ouders zien als de perfecte carrièrekeuze voor hun kinderen.

11 november 2013

Wethouder Economische zaken Arnhem over belang van ondernemende studenten

Ondernemende studenten creëren de toekomst Wethouder van Economische Zaken, Michiel van Wessem, bracht op donderdag 24 oktober een bezoek aan de Businessday bij ROC RijnIJssel in Arnhem. Om was er een hangout in de MKBuzz over het thema: "De waarde van innovatieve ondernemende studenten voor de toekomst van de economie".

25 oktober 2013

MKB KICK OFF 2013: Ondernemen is topsport

Marco Hoogerland en Charlotte Labee over passie voor ondernemen

Willem Overbosch in gesprek met Marco Hoogerland van de Talentacademie en Charlotte Labee, ondernemer en presentatrice. Het onderwerp: ondernemen is topsport.

22 oktober 2013

"Klanten vinden het juist tof dat ik zo jong ben"

Robert van Hoesel (18) is al drie jaar ondernemer

Pas sinds kort is hij 18 en dus ‘volmachtig’ ondernemer, maar door zijn leeftijd heeft Robert van Hoesel zich nooit laten tegenhouden. Op zijn 15e begon hij als freelance webdesigner. “Mijn eerste betaalde klus heb ik gedaan zonder dat mijn ouders het wisten. Ik zei gewoon dat ik huiswerk ging maken, maar ondertussen was ik lekker aan het verdienen.”

22 oktober 2013

‘Nederland heeft jonge ondernemers hard nodig’

Stichting Jong Ondernemen en BizWorld fuseren

Nog meer leerlingen op jonge leeftijd enthousiast maken voor het ondernemerschap. Dat willen stichting Jong Ondernemen en Bizworld bereiken door samen verder te gaan. Voor het mkb ook verstandig, want veel bedrijven krijgen in de toekomst te maken met opvolgingsproblemen.

22 oktober 2013

Jonge ondernemers maken succes van studentenbedrijf

Erik Weenink (21) en Peter Nijhuis (22) richten kantoren en scholen in

Samen met compagnon en vriend Peter Nijhuis, verovert jonge ondernemer Erik Weenink de onderwijswereld met flexibele wanden om werkplekken tijdelijk te kunnen scheiden. De jongemannen begonnen het bedrijf in hun studententijd en gaan nu volledig voor het ondernemerschap.

22 oktober 2013

Getoond 1 tot en met 18 van 52 totaal, er zijn meerdere pagina's