Nooit meer te hoge incassokosten

Vanaf deze zomer geldt een vast percentage incassokosten
Vanaf 1 juli 2012 betalen crediteuren een vast percentage van het bedrag dat ze verschuldigd zijn aan schuldeisers in plaats van bedragen die enorm op kunnen lopen.

De Eerste kamer heeft het Wetsvoorstel van minister van Opstelten van Veiligheid en Justitie dinsdag 13 maart aangenomen. Vanaf 1 juli betaal je een vast percentage incassokosten van het bedrag dat je verschuldigd bent aan een debiteur.

 

Wordt een factuur maar niet betaald? Je mag als schuldeiser pas incassokosten in rekening brengen, nadat je een aanmaning hebt verstuurd. Door zo’n aanmaning heeft de ontvanger van de factuur nog veertien dagen de tijd om te betalen. Wordt de rekening dan nog niet betaald, dan mag je incassokosten in rekening brengen.

 

Incassokosten minimum en maximum

Blijft de betaling uit, dan mag je een 15 procent inkassokosten in rekening brengen over de eerste 2500 euro die te laat betaald is. Over de volgende 2500 euro kun je 10 procent in rekening brengen. Dit percentage incassokosten wordt lager naarmate het bedrag dat je tegoed hebt toeneemt. Het maximumbedrag dat je op de wanbetaler mag verhalen is 6775 euro bij een vordering van een miljoen euro of meer.

 

Voorbeeld: Een wanbetaler moet nog steeds een factuur van 4400 euro betalen. Hij betaalt je over de eerste 2500 euro 15 procent incassokosten (2500/100*15) en over de volgende 1900 euro 10 procent (1900/100*10), dus 375 + 190 euro = 565 euro.

 

Voorkom dat je een incassobureau in moet schakelen: organiseer een goed debiteurenbeheer!

 

Bron: Rijksoverheid & NUzakelijk

 


Waarom berekent mijn incassobureau mij incassoprovisie?

Mijn debiteur moet de incassokosten toch betalen?
Als je klant niet betaalt, kun je als schuldeiser een incassopartner zoeken voor de incasso van je facturen. Jouw klant betaalt in principe de...

Raak ik klanten kwijt als ik een incassobureau inschakel?

'Show me the money'
Veel ondernemers geven een vordering niet uit handen omdat ze de goede relatie met hun klanten willen behouden. Gevolg: je moet als ondernemer zélf...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten